Now Reading:
Dan općine Lobor i Dan župe Sveta Ana započeo Mimohodom loborskih udruga, Jembrih: Udruge su bez obzira na pandemiju njegovale svoj rad i pripremale program!
Full Article 2 minutes read

Dan općine Lobor i Dan župe Sveta Ana započeo Mimohodom loborskih udruga, Jembrih: Udruge su bez obzira na pandemiju njegovale svoj rad i pripremale program!

Početak radnog tjedna, 26. srpnja 2021., u Loboru je obilježio Dan općine, Dan župe Sveta Ana i posljednji dan manifestacije Janine. Početak proslave započeo je Mimohodom udruga od Vatrogasnog doma do crkve Svete Ane.

Općinska načelnica, Ljubica Jembrih, ovu je priliku iskoristila da svojim Loborkama i Loborcima čestita Dan općine i Dan župe Sveta Ana te iskazala zadovoljstvo velikim brojem okupljenih.

– Zahvaljujem svim našim udrugama koje su bez obzira na pandemiju njegovale svoj rad, bile aktivne i pripremale se za ovogodišnje Janino. Moram iskazati zadovoljstvo velikim brojem okupljenih, danas je ponedjeljak i radni dan, ali u Loboru je praznik – rekla je Jembrih.

I Udruga Sveta Ana za djecu s poteškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom Krapinsko – zagorske županije koja broji 188 članova danas slavi svoj dan. Mimohodu su se priključili, kako je ispred Udruge rekla Mila Korade, voditeljica projekta “Asistent i ja za kvalitetniju budućnost”, da obilježe današnji dan i proslave spomendan svoje zaštitnice.

Ispred KUD-a Lobor koji će svojim nastupom danas završiti manifestaciju Janine, Nikol Kostanjevečki istaknula je kako KUD broji 40-ak članova te da su nakon duge pauze jedva dočekali ponovna druženja.

– Za naše tradicionalno Janine i Dan općine pripremili smo Večer folklora u nešto manjem obimu nego što smo navikli. Ove godine nastupa vokalna sekcija KUD-a Lobor uz pratnju naših tamburaša, a pridružit će nam se i naši prijatelji iz Lobora, tamburaški orkestar Črni Tomaši – rekla je Kostanjavečki.

Ivan Rihtarić, također jedan od žitelja KUD-a Lobor, kaže kako Mimohod svake godine kreće s istog mjesta, od DVD-a Lobor do crkvice Svete Ane. Ističe kako KUD radi na očuvanju kulture i tradicije.

Dugogodišnji Mimohod udruga uveličale su, osim navedenih, i Udruga žena, Športsko društvo Lobor te Udruga Loborsko ekološko društvo, uz DVD Lobor, puhački orkestar Lobor i tamburaški orkestar Črni Tomaši.

www.sjever.hr
26.07.2021.

Input your search keywords and press Enter.