Now Reading:
Započeli radovi na dogradnji Osnovne škole Strahoninec: Investicijom vrijednom 9 milijuna kuna omogućiti će se jednosmjenska nastava za 370 učenika
Full Article 3 minutes read

Započeli radovi na dogradnji Osnovne škole Strahoninec: Investicijom vrijednom 9 milijuna kuna omogućiti će se jednosmjenska nastava za 370 učenika

Nakon što je krajem prošlog mjeseca potpisan ugovor o sufinanciranju između Međimurske županije i Općine Strahoninec te provedena javna nabava, župan Matija Posavec obilaskom gradilišta službeno je obilježio početak dogradnje Osnovne škole Strahoninec.

U tijeku je početak radova na I. fazi objekta dogradnje, a sukladno sporazumu radove će zajednički financirati Međimurska županija i Općina Strahoninec u omjeru 60%:40%. Na provedenoj javnoj nabavi najpovoljnija ponuda bila je Međimurje PMP u iznosu od 621.072,00 kuna.

Ciklus ulaganja u sektor školstva, što je jedan od županijskih prioriteta, nastavljamo i ovom dogradnjom Osnovne škole Strahoninec čiji osnivač je Međimurska županija. Uz izgradnju dvorane u Svetoj Mariji, u planu je i izgradnja dvorana u Svetom Martinu na Muri i Vratišincu – podsjetio je župan Posavec dodavši da nakon niza izgrađenih dvorana, između ostalih i ove u Strahonincu, na red dolaze škole u kojima je cilj ostvariti cjelodnevnu nastavu. Paralelno s projektom dogradnje krenut će i projekt energetske obnove postojeće zgrade za koji su već izgrađeni potrebni projekti.

Načelnik Općine Strahoninec Franjo Lehkec istaknuo je da se po sličnom modelu krenulo i u izgradnju školske sportske dvorane gdje se Općina Strahoninec kreditno zadužila. Dvorana je na radost sviju završena i svečano otvorena prije dvije godine.

– Sad krećemo u još veću investiciju ukupne procijenjene vrijednosti 9.110.325,00 kuna te se iskreno nadam da će radovi što prije biti završeni. Općina Strahoninec se sve više pomlađuje i naša je obveza mladim obiteljima, odnosno djeci pružiti najbolje uvjete za obrazovanje – pojasnio je načelnik Lehkec.

Osnovna škola Strahoninec već nekoliko godina bilježi stalan rast broja učenika. Iduće školske godine školu će polaziti 368 učenika u 17 razrednih odjela, što predstavlja povećanje od 14 učenika u odnosu na ovu školsku godinu. Škola je do sada imala na raspolaganju 10 učionica, a za potrebe jednosmjenske nastave izgradit će se još 10 učionica, nova kuhinja s blagovaonicom te zbornica, prostor ukupne površine od 1209,74 m2.

– Predmetnom dogradnjom, osim osiguravanja potrebnog prostora za jednosmjensku nastavu, postižemo i povezivanje školske sportske dvorane i škole u jedinstvenu funkcionalnu cjelinu te učenici više neće morati izlaziti izvan škole prilikom odlaska na satove Tjelesne i zdravstvene kulture – poručio je ravnatelj Osnovne škole Strahoninec Josip Šipek te je u ime svih učenika, djelatnika i roditelja zahvalio županu i načelniku na odličnoj suradnji i brizi za školu.

www.sjever.hr/medjimurje.hr
24.05.2021.

Input your search keywords and press Enter.