Now Reading:
Janine u Loboru s pregršt raznih događaja – pogledajte ovogodišnji program
Full Article 2 minutes read

Janine u Loboru s pregršt raznih događaja – pogledajte ovogodišnji program

Već tradicionalno, u Loboru se održava manifestacija Janine kojom se obilježava proslava zaštitnice Svete Ane.

Ovogodišnja manifestacija započinje u četvrtak i traje do ponedjeljka kada se slavi i Dan općine Lobor. Četvrtak je zamišljen kao Dječji dan koji će se nakon darivanja novorođene djece u Lovačkom domu održavati u Parku Zazidje kojem se nastoji vratiti stari sjaj. Darivanje novorođene djece počinje u 15:30 sati, a Dječji dan u parku u 17 sati.

Svi mještani i posjetitelji u petak će moći uživati u najpopularnijoj sporednoj stvari na svijetu – nogometu. Naime, u 18 sati održava se noćni nogometni turnir mjesnih odbora na školskom igralištu. Petak je ujedno i prvi dan trodnevnice pa će u župnoj crkvi Svete Ane biti održana obnova bračnih zavjeta.

U subotu dolaze na red ljubitelji automobila jer će se na stazi „Glinište” održavati Autocross utrke. U 19 sati se održava drugi dan trodnevnice posvećen mladima. U 20 sati u Zazidju nastupit će grupa All Stars, a u 20:30 sati u crkvi Svete Ane tamburaški sastav „Črni Tomaši”.

Nedjelja će biti puna raznih događaja. Uz nastavak utrka na stazi „Glinište”, ovog puta Motocross, od 9 do 13 sati održava se 16. ribičko natjecanje u lovu ribe udicom na plovak te 7. Memorijalni turnir Vladimir Sokolić na bajerima Markušbrijeg, a od 17 sati započinje Loborfest. Treći dan trodnevnice započinje u 19 sati u župi Svete Ane, a nakon mise program će biti upotpunjen koncertom dječjeg zbora.

Na sam Dan općine Lobor, u ponedjeljak u 10:30 sati održat će se mimohod udruga, u 11 sati svečana misa, a u 13:00 svečana sjednica Općinskog vijeća. Na kraju, svi mještani moći će uživati u večeri folklora koju je pripremio KUD Lobor, a održava se od 19:30 sati u Društvenom domu.

Foto: FB Janine Lobor
tklopotan / www.sjever.hr
22.07.2021.

Input your search keywords and press Enter.