Now Reading:
Pogledajte kako teku pripreme za Janino u Loboru: Jedinstvenoj pozornici u Zazidju vraćen stari sjaj!
Full Article 2 minutes read

Pogledajte kako teku pripreme za Janino u Loboru: Jedinstvenoj pozornici u Zazidju vraćen stari sjaj!

Među ostalim, bogatstvo Općine Lobor, u podnožju Gore, u crnogoričnoj šumi, čini prekrasan park Zazidja u kojem stoji zavjetna kapelica Sv. Antuna i njegov kip kojeg su sagradili Keglevići 1703. godine.

Park Zazidje, pomalo zaboravljen, nekada je bio main stage Lobora. Tu su pozornicu kitile brojne manifestacije kao što je obilježavanje Jurjeva, koncert Prljavog kazališta i snimanje uživo popularne glazbene emisije Hit depo s Hamedom Bongourom i Danijelom Trbović pod nazivom ‘Roktanje za zagorske brege’, bilo je to 23. rujna 1994. godine. Svakako treba spomenuti nastup grupe Pips, Chips & Videoclips kao i grupe Zadruga, a mnogi Loborci sjećaju se da je prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman prvi govor Loborcima održao upravo s ove pozornice u Zazidju.

Zazidje ima jedno posebno značenje za svakog Loborca. Oni najmlađi, dive se velikim stijenama i rado slušaju priče onih starijih o legendama Lobora koje su se događale u tom predivnom mjestu, od popevki, tancov, koncertov pa do prvih ljubavi – rekla je načelnica Općine Lobor, Ljubica Jembrih i dodala kako potaknuti tim ambijentom i lijepim uspomenama tim Općine Lobor odlučio je oživjeti Zazidje.

– Ekipe vatrogasnog društva Lobor i HPD-a Pusti Lobor, uz naše mještane, zasukale su rukave i očistile pozornicu punu blata, mahovine i lišća – rekla je načelnica i na tome im uputila veliku zahvalu.

Pozornici su vraćeni stari obrisi, a njen puni sjaj očekujte već 22. srpnja obilježavanjem Dječjeg dana s početkom u 17 sati. Grupa ALL STARS pozornicu će zauzeti u subotu, 24. srpnja s početkom u 20 sati, a dan nakon, od 17 sati održati će se Loborfest! Cijeli program donosimo u nastavku, a uskoro vas očekuje i intervju s načelnicom budući da Općina Lobor u ponedjeljak slavi svoj dan!

www.sjever.hr
20.07.2021.

Input your search keywords and press Enter.