Now Reading:
POZITIVNA STRANA COVIDA: Županijska bolnica Čakovec organiziranija, a dug od 72 milijuna ne utječe na njeno poslovanje!
Full Article 2 minutes read

POZITIVNA STRANA COVIDA: Županijska bolnica Čakovec organiziranija, a dug od 72 milijuna ne utječe na njeno poslovanje!

U utorak je ispred Županijske bolnice Čakovec održana konferencija o stanju u bolnici i novostima u mandatu v.d. ravnatelja dr. Igora Šegovića te je predstavljen prvi specijalist dječje kirurgije dr. Sven Pal.

Igor Šegović, v.d. ravnatelj Županijske bolnice Čakovec dr. med. spec. pedijatrije, subspec. pedijatrijske gastroenterologije rekao je kako je COVID donio i neke dobre stvari kao što je organizacija rada.

– Ono za što se zalažemo i što je naš cilj je da pacijent bude naručen u točno određeno vrijeme i da u tom vremenu bude zbrinut. Na odjelu pedijatrije u poliklinici smo to uspjeli napraviti dok na većim odjelima to nije toliko moguće jer se liječnik zadrži u vizitama i stvore se redovi čekanja. Ono na čemu sam radio je da probamo iskoristiti i poboljšati kvalitetu naručivanja i rješavanja pregleda pacijenata u točno određeno vrijeme – rekao je Šegović.

Sven Pal, dr. med. spec. dječje kirurgije govorio je o financijskom aspektu bolnice o kojem se u posljednjih mjesec i pol intenzivno educirao.

– Financijska situacija je stabilna, a imam osjećaj i vidim da je obećavajuća. Ne samo u našoj bolnici već i na razini drugih bolnica i cijele države. Zahvaljujući odličnoj suradnji s osnivačem i Ministarstvom zdravstva i financija vidim svjetlo na kraju tunela. Stvari se rješavaju i riješiti će se – poručio je Pal i dodao kako se dugovanja rješavaju na svakodnevnoj razini.

Poslovanje nikada nije bio ugroženo, pa ni dug od 72 milijuna kuna nikako ne utječe na poslovanje. Pacijenti dobivaju sve usluge i lijekove, a i HZZO nam daje više novaca na naš zahtjev. Dugovanja postoje, ali postoji i pozitivna želja svih dionika za rješavanjem problema – završio je Pal.

abrkic/www.sjever.hr
16.07.2021.

Input your search keywords and press Enter.