Now Reading:
Projekt Zaželi: ivanečke i maruševečke žene završile osposobljavanje za zanimanje gerontodomaćica
Full Article 2 minutes read

Projekt Zaželi: ivanečke i maruševečke žene završile osposobljavanje za zanimanje gerontodomaćica

“ZAŽELI – Aktivne u zajednici”– projekt GDCK Ivanec financiran iz Europskog socijalnog fonda za koji su dodijeljena ukupna sredstva u iznosu od 644.235,00 HRK (100% EU sredstava), provodi GDCK Ivanec kao nositelj projekta.

Projekt se, u suradnji s partnerima: Centar za socijalnu skrb Ivanec, Hrvatski zavod za zapošljavanje-područni ured Varaždin, Grad Ivanec i Općina Maruševec, provodi u razdoblju od 5. siječnja .2021. do 5. ožujka 2022. godine.

Sedam žena iz skupine teže zapošljivih žena koje obavljaju posao gerontodomaćice u sklopu EU projekta Zaželi – Aktivne u zajednici, na području grada Ivanca i općine Maruševec, u razdoblju od 11. svibnja do 7. srpnja pohađale su obrazovni program za odrasle osobe – za zanimanje: gerontodomaćica.

Edukaciju je provodilo Pučko otvoreno učilište Varaždin, prema verificiranom programu za osposobljavanje gerontodomaćica i trajala je ukupno 160 nastavnih sati. Program je obuhvatio slijedeće sadržaje: osnove gerontologije kao znanosti koja proučava biološke, psihološke i društvene procese i pojave starenja; poslove gerontodomaćice, zaštitu na radu i prvu pomoć, a praktičnu nastavu su provele u okviru Gradskog društva Crvenog križa Ivanec, kao zaposlenice za projektu Zaželi-Aktivne u zajednici.

Praktični rad gerontodomaćica dokazan je pokazateljima s terena i to u vidu odrađenih preko 4000 usluga pomoći i podrške starijim i osobama u nepovoljnom položaju (u kući i van kuće) u razdoblju od 15. veljače  do kraja lipnja ove godine, za ukupno 64 korisnika koji su trenutno obuhvaćeni Projektom, 20 s područja općine Maruševec i 44 s područja grada Ivanca.

Jedna od ciljeva projekta jest zapošljavanje i obrazovanje, a ujedno pružanje pomoći najranjivijim skupinama društva. Ovaj projekt objedinjuje navedeno i povratne informacije s terena o njegovoj koristi i važnosti stižu svakodnevno. Također, česti su i upiti za uključenjem u program novih korisnika.

Završetkom edukacije odrađena je još jedna značajna faza projekta, Projekta koji će u okviru GDCK Ivanec trajati do 5. ožujka 2022. godine.

www.sjever.hr
15.07.2021.

Input your search keywords and press Enter.