Now Reading:
LANINA KUHINJA: Do savršene voćne fuzije u par koraka!
Full Article 2 minutes read

LANINA KUHINJA: Do savršene voćne fuzije u par koraka!

Kako biste napravili dobar uvod za početak radnog tjedna iznenadite svoje nepce prozračnim desertom od breskvi i krušaka. Priprema je i više nego laka, a nakon jedne kriške uslijediti će i druga!

Za biskvit su vam potrebna:
– tri jaja
– 3 žlice šećera
– 3 žlice glatkog brašna
– džem s komadićima voća

Za gornji sloj potrebno vam je:
– 6 svježih breskvi
– 3 svježe kruške
– 150 grama šećera
– 1/2 litara vode
– 1 puding od vanilije

Odvojite žutanjke od bjelanjaka, umutite snijeg od bjelanjaka i šećera i postepeno dodajte jedan po jedan žutanjak. Postepeno dodajte brašno i kada dobijete smjesu, ulijte je u ranije nauljeni kalup i pecite na 170 stupnjeva dok biskvit ne dobije zlatnu boju.

Za vrijeme pečenja, ogulite kožu s breskvi i krušaka te ih narežite na sitne komadiće. Stavite ih u lonac, prelijte vodom i dodajte šećera. Kuhajte na laganoj vatri cca 20-ak minuta dok ne počne kipjeti. Ocijedite voće, a ostatak soka iskoristite za puding! Kada skuhate puding, ostavite neko vrijeme da se krema prohladi.

Na biskvitu utisnite male rupice (možete drškom kuhače) i napunite džemom. Na biskvit složite breskve i kruške, prelijte s pudingom i rashladite. Na kraju kolač prelijte sa čokoladom za kuhanje koju možete pomiješati sa margarinom i rastopiti u mikrovalnoj. Kao vrhunac, dodajte nasjeckane orašaste plodove koji su vam pri ruci i pospite ih šećerom u prahu.
Voila! Fuzija okusa na nepcu raspametiti će vas i uljepšati oblačnu nedjelju!

mčaržavec/www.sjever.hr
11.07.2021.


Input your search keywords and press Enter.