Now Reading:
Recept za božanstveno lagani Cheesecake s lubenicom i dinjom
Full Article 2 minutes read

Recept za božanstveno lagani Cheesecake s lubenicom i dinjom

jagoda cheesecake

Jede vam se nešto slatko, ali vam se ne pali pečnica? Imamo recept za vas. Cheesecake s lubenicom i dinjom, a recept prenosimo s portala Zadovoljna.hr

Sastojci za podlogu:
200 grama piškota
100 grama omekšanog maslaca
4 žlice vrhnja za šlag

Sastojci za kremu:

250 grama mascarpone sira
200 grama vrhnja za šlag
200 grama šećera u prahu
100 ml hladne vode
15 grama želatine u prahu
sok ½ limuna

Za ukras:
400 grama očišćene i narezane lubenice i dinje
1 vrećica želatinastog preljeva za torte po želji

Priprema:
1.  Piškote izdrobite u prah.

2. Piškote pomiješajte sa šlagom za vrhnje i pustite da odstoji pet minuta.

3. Omekšani maslac umiješajte u piškote i šlag za vrhnje i rukom izradite jednoličnu smjesu.

4. Smjesu stavite u lim za pečenje koji je nauljen ili obložen papirom za pečenje i rukama ravnomjerno utisnite kako biste oblikovali podlogu Stavite u hladnjak da se stisne.

5. Pomiješajte mascarpone sa šećerom i limunovim sokom.

6. Istucite vrhnje u šlag pa ga dodajte kremi od sira.

7. Dodajte želatinu u prahu u hladnu vodu i pustite je da nabubri. Nabubrenu želatinu zagrijte na štednjaku na laganoj temperaturi uz stalno miješanje dok se želatina ne rastopi.

8. Prelijte vruću otopinu sa želatinom u kremu i ndobro promiješajte.

9. Prekrijte podlogu za cheesecake kremom i stavite u hladnjak da se stisne.

10. Lubenicu i dinju očistiti i narezati na manje kockice te staviti u hladnjak na hlađenje.

11. Kada se kolač stisne ukrasite ga voćem, a preko njega možete dodati i želatinasti preljev za torte koji ste pripremili prema uputama s vrećice.

Kolač ne treba biti u limu, možete ga napraviti kao hladan desert u čaši.

foto: ilustracija

www.sjever.hr/zadovoljna.hr 04.07.2021.

Input your search keywords and press Enter.