Now Reading:
Tradicionalnom Ludbreškom biciklijadom otvorena manifestacija Aktivno ljeto
Full Article 3 minutes read

Tradicionalnom Ludbreškom biciklijadom otvorena manifestacija Aktivno ljeto

Iz Centra svijeta na sunčano subotnje jutro startala je 34. Ludbreška biciklijada, jedna od najstarijih u Hrvatskoj. Manifestacija Aktivno ljeto u organizaciji TZ Ludbreg i Grada Ludbrega odvijat će se vikendima s ciljem poticanja zdravog života i rekreacije sugrađana.

Ludbrežani su se prije početka biciklijade mogli razgibati uz jogu na Trgu svetog trojstva odakle je u 9 sati i krenula biciklijada. Cilj rute duge 12,5 kilometara je na Otoku mladosti gdje će se biciklisti okrijepiti besplatnim grahom i uživati u prirodi, okruženi rijekom Bednjom uz razne igre i aktivnosti poput turnira u beli, tombole, beach bara, dj-a.

Andreja Horvat iz Turističke zajednice Ludbreg ističe kako su jedva dočekali ovakvu manifestaciju jer su se, kako kaže, ljudi već zaboravili družiti te je ovo idealna prilika da svi zajedno uživaju u lijepom vremenu rekreirajući se.

S glavnog ludbreškog trga bicikliste ja na startu podržao i predsjednik Gradskog vijeća Ludbrega Darko Jagić naglasivši značaj ovakve manifestacije koja potiče sugrađane na sport, rekreaciju i aktivno druženje.

– Manifestacija će se održavati uglavnom na Otoku mladosti, oko rijeke Bednje, na našim novouređenim šetnicama, pješačkim i biciklističkim stazama, sportskim terenima, dječjim igralištima i na samom glavnom trgu, Centru svijeta – rekao je Jagić i pozvao sve Ludbrežane i Ludbrežanke, prijatelje i goste da se uključe u ovu ljetnu manifestaciju u što većem broju.

Uz to, na Otoku mladosti od 14 sati organizirane su razne obiteljske igre poput povlačenja užeta, skakanja u vrećama, bacanja frizbija, nošenja jajeta u žlici…

U 16 sati posjetitelji će se moći u sklopu vodenih aktivnosti upoznati s kajacima i kanuima, a program završava u 19 sati zumba fitnessom.

Osim današnjeg programa tijekom ljeta Ludbrežane na Otoku mladosti očekuje niz programa tijekom cijelog ljeta o čemu će na vrijeme biti obavješteni putem društvenih mreža i službenih stranica Grada Ludbrega.

Kao jedna od aktivnosti u planu je crtanje na ulici u suradnji s Likovnim udruženjem Ludbreg gdje će 17. srpanja svi zainteresirani moći doći slikati i crtati različitim tehnikama te će nakon toga najmlađi moći uživati u dječjoj predstavi.

Osim toga, ‘Ludbreg petkom’ svakog petka donosi koncerte, izložbe i razna događanja, a u Turističkoj zajednici se i polako pripremaju za Ludbrešku Svetu nedjelju nadajući se kako će se ove godine održati onako kako su svi oni koji dolaze u Ludbreg i navikli u doba prije korone.

a.brkić / www.sjever.hr
03.07.2021.

Input your search keywords and press Enter.