Now Reading:
Zabočka Gimnazija nagradila najbolje učenike i mentore! Petek: Svi ovi uspjesi ne iznenađuju nego su potvrda odličnog rada, velikog zalaganja i truda profesora, profesorica, učenika i učenica!
Full Article 3 minutes read

Zabočka Gimnazija nagradila najbolje učenike i mentore! Petek: Svi ovi uspjesi ne iznenađuju nego su potvrda odličnog rada, velikog zalaganja i truda profesora, profesorica, učenika i učenica!

Gimnazija Antuna Gustava Matoša smještena u Zaboku danas je obilježila kraj školske godine dodijelivši nagrade onim najistaknutijim učenicima i profesorima škole. Budući da je prošla godina stopirala mnoga natjecanja kadar škole, na čelu s ravnateljicom Bibijanom Šlogar odlučila je nagraditi učenike i učenice koji su prošle i ove školske godine postigli iznimne rezultate. Osim njih, posebne su nagrade dodijeljene učenicama koje su sva četiri razreda prošle s prosjekom 5.0!

Svečanoj je dodijeli prisustvovala i zamjenica župana Jasna Petek koja ističe kako je Gimnazija AGM jedna od škola koju karakterizira stručan i kvalitetan kadar što rezultira zamamnim uspjesima učenika i učenica.

Svi ovi uspjesi ne iznenađuju nego su samo potvrda odličnog rada, velikog zalaganja profesora i profesorica i velikog truda svih učenika i učenica. Čestitke školi, čestitke svima koji su sudjelovali na smotrama i državnim natjecanjima, a KZŽ će u vrlo kratkom vremenu organizirati i jedan prijem za državne prvakinje i prvake. Danas je bila i prigoda čestitati posebno učenicama, maturanticama, koje su gimnazijski program Gimnazije Zabok prošle sve četiri godine s 5.0 s jednim prigodnim poklonom i čestitkom od strane Županije – rekla je Petek i uputila čestitke nagrađenima.

Šlogar je naglasila kako su postignuti iznimni uspjesi, pogotovo ako pogledamo obim i zahtjevnost srednjoškolskog programa ove Gimnazije.

– Izdvojila bih možda Filipa Pondeljaka koji se natjecao na državnom natjecanju iz kemije, također je sudjelovao na državnoj smotri pilot projekta „Biozaštita i biosigurnost” za koji se nedavno održala svečana podjela priznanja u zagrebačkom HNK. Mi smo zbog aktivnosti i marljivosti u radu tijekom cijele školske godine kao škola izdvojeni među još dvije, a naš je učenik Filip Pondeljak istaknut je kao najmarljiviji učenik u cijelom projektu i dobio je posebnu nagradu tom prigodom. To je puno kreativnosti i umijeća koje treba uložiti, a on je svaki zadatak ispunio na vrijeme i s trudom, tako da su ga prepoznali i tamo. Moram prije svega ako već ističem njega istaknuti i našu profesoricu, savjetnicu, Anu Culej koja je oko sebe okupila zaista velik broj učenika koji su ili prošli ili ove godine sudjelovali na državnim natjecanjima. Ima i prvo i drugo mjesto u državi i još se bavila ovim pilot projektom. To je puno energije i truda uloženo u cjelogodišnji rad, a zapravo i cjeloživotni i to se onda na neki način može u ovakvim trenutcima posebno prepoznati i nagraditi – rekla je Šlogar.

Anamarija Kic, učenica je 3. PM razreda, i sudjelovala na državnom natjecanju iz fizike, a ispričala nam je kako su tekle pripreme.

Bilo je jako teško i turbulentno. Meni osobno je problem bio da fizika kao predmet ima i praktičan rad koji nisam adekvatno mogla uvježbavati u školi što je bio nedostatak. Puno smo kombinirali preko Zooma, preko poruka, prezentacija… Stvarno nije bila klasična godina i bilo je puno teže nego prijašnjih godina – rekla je Anamarija.

Jan Lihtar iz 4. A, sudjelovao je na državnom natjecanju iz matematike koju drži u malom prstu i postiže izvrsne rezultate!

– Iskreno ja se baš i nisam pripremao tako da nije bilo izazovno. Ja se ionako sam učim tako da mi je svejedno je li nastava uživo ili praktična. Upisat ću PMF, a o ostanku u Hrvatskoj još razmišljam, vidjet ćemo – poručio je za kraj Jan.

mčaržavec/www.sjever.hr
02.07.2021.

Input your search keywords and press Enter.