Now Reading:
U Čehovcu svečano otvorena treća kućica za knjige, mještani jedva dočekali
Full Article 1 minutes read

U Čehovcu svečano otvorena treća kućica za knjige, mještani jedva dočekali

U četvrtak, 1. srpnja, u Čehovcu, u parku usred naselja postavljena je treća po redu Mala slobodna knjižnica. Kućicu za knjige svečano su otvorili predsjednik mjesnog odbora Čehovec Matija Strahija i pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i financije Grada Preloga Željko Poredoš.

U sklopu ceremonije, ravnateljica Knjižnice Maja Lesinger održala je Pričaonicu uz kućicu s polaznicima ljetnih radionica KIČ Grada Preloga koji sudjeluju u međunarodnom projektu Naša mala knjižnica. Prve posudbe su ostvarene odmah nakon ceremonije na veselje i entuzijazam djece koja su se zatekla u parku. U kućici se nalaze knjige za djecu i odrasle za slobodnu posudbu i razmjenu te radni listići za djecu i mlade koji su nastali u okviru programa Izvan granica.

Za nadopunu kućice brinut će se knjižničarke iz KIČ Prelog, a svi korisnici su dobrodošli razmjenjivati knjige te dojaviti ukoliko se kućica isprazni prije negoli je zakazana njena nadopuna. Spomenuti program sufinanciran je sredstvima Ministarstva kulture i medija u okviru javnog poziva za dodjelu potpora programima koji potiču čitanje i razvoj čitateljske publike u kulturi u Republici Hrvatskoj za 2021. godinu.

www.sjever.hr/prelog.hr
01.07.2021.

Input your search keywords and press Enter.