Now Reading:
Procijepljenost u Koprivničko-križevačkoj županiji na gotovo 41 posto, iz Stožera poručuju: Spremni smo i dalje organizirati punktove bez najave!
Full Article 3 minutes read

Procijepljenost u Koprivničko-križevačkoj županiji na gotovo 41 posto, iz Stožera poručuju: Spremni smo i dalje organizirati punktove bez najave!

Na području Koprivničko-križevačke županije evidentirane su tri novooboljele osobe, pa je trenutno aktivno 10 slučajeva, izvijestio je Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke na današnjoj press konferenciji.

– Na bolničkom liječenju se nalazi pet pozitivnih pacijenata, tako da je i dalje epidemiološko stanje stabilno. Nadamo se da će tako i ostati, ali isto tako pozivamo naše građane da se i dalje odgovorno ponašaju kao što su se i do sada – poručio je Ratimir Ljubić, načelnik Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije i naglasio kako je do sada prvom dozom cijepljeno oko 35 tisuća građana, a drugom gotovo 30 tisuća.

– Raspravljali smo o soluciji da u prostorima bivše covid ambulante u Domu zdravlja, tri dana u tjednu, organiziramo dostupno cijepljenje za sve koji se žele cijepiti, ponedjeljkom i srijedom od 15 do 18 sati, a subotom od 8 do 12 sati – najavio je Ljubić.

Inače, cjepiva bi se raspoređivala po danima: ponedjeljkom bi bio Pfizer, Moderna bi bila u srijedu, a u subotu Pfizer i Johnson.

Draženka Vadla, specijalistica epidemiologinja naglasila je kako će brojka cijepljenih drugom dozom naglo skočiti u narednim danima.

– Svaki dan imamo određene aktivnosti, sutra se u Zavodu cijepe djeca koja imaju određene kronične bolesti sa Pfiezerom koje je preporučeno za njih, uz prethodnu najavu. Za veće organiziranje cijepljenja školske djece za sada nema preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo – poručila je Vadla.

– U petak, 02. srpnja pozvali smo sve građane koji su do sada propustili drugu dozu AstraZenece, s kojom su se cijepili prije mjesec i više dana da se odazovu na cijepljenje kako bi primili drugu dozu i to cijepljenje će se provesti u Zavodu za javno zdravstvo bez najave od 08 do 10 sati. U subotu, 03. srpnja nam je zadnji veliki organizirani punkt, planiramo procijepiti 1 800 naših sugrađana – najavila je Vadla i uputila apel građanima, koji su propustili termin, da se jave i dođu na punkt kako bi svi bili procijepljeni.

– Ako će biti potrebe, objaviti ćemo još jedan Javni poziv u Koprivnici koji će opet biti u nedjelju od 08 do 12 sati i molimo sve naše sugrađane koji iz bilo kojeg razloga do sada nisu bili cijepljeni, da se jave i započnu cijepljenje s prvom dozom Pfiezerovog cjepiva. Ako će biti velik interes spremni smo i dalje raditi takve punktove, bez najave, po potrebi i u Križevcima i u Đurđevcu – rekla je Vadla i dodala kako se nada velikom odazivu.

– Normalno je da se cijepljenje neće prekidati, to će biti kontinuirani proces i cilj nam je do jeseni što veći broj naših sugrađana procijepiti kako bi stekli kolektivni imunitet. Još uvijek imamo dosta posla da bi se to postiglo, ali da motiviramo sve, covid ambulanta u kojoj se radilo testiranje na covid-19 bit će prilagođena za cijepljenje svih zainteresiranih – rekla je Vadla i dodala kako će planirane akcije pružati kompletnu zdravstvenu skrb po pitanju procijepljivanja.

mčaržavec/www.sjever.hr
30.06.2021.

Input your search keywords and press Enter.