Now Reading:
U Međimurju zaplijenjena hrpa droge – pogledajte što su sve imali
Full Article 2 minutes read

U Međimurju zaplijenjena hrpa droge – pogledajte što su sve imali

Kako je izvijestila PU međimurska, provedenim opsežnim višemjesečnim kriminalističkim istraživanjem razbijena je kriminalna skupina koja se bavila preprodajom droge.

U utorak u jutarnjim satima na nekoliko adresa na području Međimurske županije, temeljem naloga nadležnog suda izvršene su pretrage domova i drugih prostorija koje koriste 38 i 52-godišnjaci te 24, 43 i 65-godišnjakinje.

Prilikom pretraga te tijekom provođenja više mjesečnih aktivnosti policije ukupno je ostvareno 28 zapljena droga te pronađeno i privremeno oduzeto više komada PVC smotuljaka sa sadržajem materije nalik na marihuanu ukupne mase 300 grama, PVC smotuljci sa sadržajem materije nalik na kokain mase 15 grama, PVC smotuljci sa sadržajem materije nalik na amfetamin mase 130 grama, 44 komada tableta MDMA, nekoliko mobilnih uređaja i digitalnih vaga za precizno vaganje te novčani iznos od nekoliko desetaka tisuća kuna za koji se sumnja da je ostvaren preprodajom droga.

Preliminarnim testom uzoraka oduzetih materija dobivene su pozitivne reakcije na prisustvo psihotropnih tvari, dok će ostaci biti proslijeđeni u Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja Ivan Vučetić u Zagrebu na toksikološko vještačenje.

U popodnevnim satima su uhićeni 38-godišnji državljanin Srbije te 24, 43 i 65-godišnjakinje s područja općine Nedelišće, a nadležnom Općinskom sudu podneseno je 10 optužnih prijedloga.

www.sjever.hr
10.06.2021.

Input your search keywords and press Enter.