Now Reading:
Otvoren Poziv za Projekt jačanja STEM vještina i razvoja regionalnih znanstvenih centara u STEM području vrijednog 22.270.362,00 eura!
Full Article 2 minutes read

Otvoren Poziv za Projekt jačanja STEM vještina i razvoja regionalnih znanstvenih centara u STEM području vrijednog 22.270.362,00 eura!

U prostorijama Županijske uprave zamjenik župana Ratimir Ljubić održao je sastanak s ravnateljima pet osnovnih škola s najvećim brojem učenika, a kojima je osnivač Koprivničko-križevačka županija – OŠ Fran Koncelak Drnje, OŠ Kloštar Podravski, OŠ “Grigor Vitez” Sveti Ivan Žabno, OŠ prof. Franje Viktora Šignjara Virje i OŠ Sveti Petar Orehovec.

Sastanku su prisustvovale i pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Ana Mušlek te ravnateljica PORA-e Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije sa suradnicama.

Glavna tema sastanka bila je priprema projektnih prijedloga u sklopu poziva „Jačanje STEM vještina u osnovnim školama i razvoj regionalnih znanstvenih centara za osnovnoškolski odgoj i obrazovanje u STEM području“ koji je objavilo Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

Predstavnici navedenih škola iskazali su interes za sudjelovanjem u projektu te iznijeli svoje planove i ideje, a stručnu podršku u pripremi i provedbi projekta pružat će PORA Razvojna agencija.

Ukupna vrijednost Poziva je 22.270.362,00 eura, a financirat će se projekti koji doprinose jačanju kapaciteta institucija osnovnoškolskog obrazovanja u STEM podučavanju s konačnim ciljem poboljšanja STEM vještina učitelja i drugih odgojno-obrazovnih radnika te poboljšanja STEM vještina učenika. Uz aktivnosti u STEM području, prijavitelj može sinergijski provoditi aktivnosti u tematskim područjima: upotreba informacijskih i komunikacijskih tehnologija (IKT) u odgoju i obrazovanju, poduzetništvo u razvoju vještina i boljim prilikama za zapošljavanje i aktivno građanstvo.

Prihvatljivi prijavitelji su škole, ali i osnivači osnovnih škola, a poziv se provodi kroz dvije komponente.

Komponenta A – Razvoj STEM vještina kroz opremanje školskih učionica STEM opremom i komponenta B – Uspostava regionalnih znanstvenih centara za osnovnoškolski odgoj i obrazovanje u STEM području

Na kraju sastanka dogovoren je rok za predaju projektnih ideja i ostalih podataka, na temelju kojih će biti sastavljen projektni prijedlog.

Više o Pozivu doznajte OVDJE.

www.sjever.hr/kckzz.hr
10.06.2021.

Input your search keywords and press Enter.