Now Reading:
Poljoprivrednici, javite se – objavljeni natječaji za ostvarivanje potpora
Full Article 2 minutes read

Poljoprivrednici, javite se – objavljeni natječaji za ostvarivanje potpora

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je natječaje za podizanje novih ili restrukturiranje postojećih višegodišnjih nasada, za podizanje novih vinograda, odnosno restrukturiranje vinograda stolnih kultivara te za uspostavu proizvođačkih grupa i organizacija s ciljem olakšavanja izlaska na tržište i povećanja konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava.

U okviru natječaja za uspostavljanje proizvođačkih grupa i organizacija dodjeljuju se potpore za provođenje aktivnosti predviđenih poslovnim planovima priznatih proizvođačkih organizacija najduže za prvih pet godina, a prihvatljivi korisnici su proizvođačke organizacije koje su priznate nakon 01. siječnja 2018. godine i kojima je Ministarstvo poljoprivrede odobrilo Poslovni plan.

Maksimalni iznos potpora iznosi 500.000 eura, a više informacija pronađite ovdje.

Ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore u natječaju koji se odnosi na višegodišnje nasade iznosi 200.000.000,00 kuna, a prihvatljivi korisnici su fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika te proizvođačke organizacije priznate u sektoru voća.

Najniža visina javne potpore po projektu iznosi 5.000,00 eura, a najviša do 750.000 eura, odnosno do 100.000 eura za prijavitelje čiji je zbroj vrijednosti prometa kroz tri godine manji od tog iznosa. Detaljnije informacije o natječaju možete pronaći ovdje.

Ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore u natječaju koji se odnosi na podizanje ili restrukturiranje vinograda iznosi 70.000.000,00 kuna, a korisnici mogu biti fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika te proizvođačke organizacije priznate u sektoru vina.

Najniža visina javne potpore po projektu iznosi 5.000,00 eura, a najviša do 500.000, odnosno do 100.000 eura. Više informacija o natječaju možete provjeriti ovdje.

www.sjever.hr / PORA
05.06.2021.

Input your search keywords and press Enter.