Now Reading:
Djeco i mladi, javite se za online radionice! Uskoro orkestar djece i mladih kroz projekt „Svirajmo kaj – glazbena radionica“
Full Article 3 minutes read

Djeco i mladi, javite se za online radionice! Uskoro orkestar djece i mladih kroz projekt „Svirajmo kaj – glazbena radionica“

Društvo za kajkavsko kulturno stvaralaštvo Krapina prijavilo je zajedno s partnerom Gradom Krapinom projekt „Svirajmo kaj – glazbena radionica“ na Javni poziv „Umjetnost i kultura online“ u sklopu Europskog socijalnog fonda u operativnom programu „Učinkoviti ljudski potencijali“.

Realizaciju ideje o pokušaju osnivanja orkestra djece i mladih u Krapini, za što smo bili izuzetno motivirani, prekinula je upravo epidemiološka kriza. Ovaj projekt doprinosi rješavanju tih problema na području Krapine i Krapinsko-zagorske županije organiziranjem online glazbenih radionica koje će imati edukativnu i kulturno-umjetničku svrhu.

Ciljna skupina su djeca i mladi do 25 godina, prvenstveno s područja Grada Krapine te Krapinsko-zagorske županije koji imaju sklonost kreativnom izražavanju kroz glazbu i/ili gaje interes za glazbenu baštinu. Kroz online radionice će biti osnovan i revijalni orkestar glazbenika/glazbenica.

Projekt će na radionici s orkestrom omogućiti korištenje glazbenih instrumenata pripadnicima/pripadnicama ciljne skupine koji ih nemaju. Za odabir sudionika/sudionica svih radionica zajednički će kriteriji biti: djeca i mladi do 25 godina te motiviranost za sudjelovanje u projektnim aktivnostima. Osim radionica i stvaranja dječjeg orkestra, u sklopu projekta digitalizirat će se bogata glazbena baština udruge.

Vrijednost projekta iznosi 418.316,47 kn prema Odluci o financiranju koja je donesena od strane Ministarstva kulture i medija.

Ako ste učenik/učenica, student/studentica, ako imate do 25 godina ovim putem pozivamo Vas da se uključite u navedeni projekt da svi skupa realiziramo ideju o mladom kajkavskom orkestru! Ovaj Projekt omogućit će Vam da se kroz online radionice kreativno izrazite, a kroz glazbu i da se online povežete i družite s drugim članovima/članicama ciljne skupine koji imaju slične interese.

Sve potrebne informacije potražite na mrežnoj stranici www.kajkavske-popevke.hr ili putem adrese svirajmokaj@gmail.com na koju se šalju i prijave za sudjelovanje na navedenim radionicama.

foto: ilustracija

www.sjever.hr/krapina.hr 01.06.2021.

Input your search keywords and press Enter.