Now Reading:
Pojačan nadzor tijekom vikenda: 293 prometna prekršaja, jedan vozač uhićen, drugi nagrađen poklonom!
Full Article 2 minutes read

Pojačan nadzor tijekom vikenda: 293 prometna prekršaja, jedan vozač uhićen, drugi nagrađen poklonom!

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske su od 28. do 30. svibnja (petak/nedjelja) 2021. godine na području Policijske uprave varaždinske proveli pojačani nadzor vozila i vozača u prometu.

Za vrijeme pojačanog nadzora ukupno je utvrđeno 28 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola i 2 prekršaja odbijanja alkotestiranja, 159 prekršaja vožnje nepropisnom brzinom, 29 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 8 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, 1 prekršaj upravljanja u vrijeme zabrane i 1 prekršaj upravljanja neregistriranim vozilom, te 65 ostalih prekršaja, odnosno sveukupno je utvrđeno 293 prekršaj iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Najviša utvrđena koncentracija alkohola iznosi 2.44 g/kg alkohola u organizmu, dok najviša utvrđena nepropisna brzina iznosi 143 km/h.

Svi vozači zatečeni u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa, a jedan vozač je uhićen do dovođenja na Općinski sud u Varaždinu.

Na području Policijske uprave varaždinske policijski službenici su od 30. svibnja od 14 do 20 sati provodili ciljanu akciju pojačani nadzor vozača Mopeda i motocikala.

Za vrijeme provođenja akcije ukupno je utvrđeno 11 prekršaja mopedista i motociklista te 67 ostalih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Tijekom akcije kontroliran je jedan uzorni vozač u Bedencu koji zadnjih 10 godina nema prekršaja u prometu, te je darivan od strane policijskih službenika prigodnim poklonom.

www.sjever.hr
21.05.2021.

Input your search keywords and press Enter.