Now Reading:
Promjene u Varaždinu, na čelu Grada od sada Bosilj: ”Naravno da sam očekivao pobjedu, zato sam se kandidirao”
Full Article 3 minutes read

Promjene u Varaždinu, na čelu Grada od sada Bosilj: ”Naravno da sam očekivao pobjedu, zato sam se kandidirao”

Stanovništvo Grada Varaždina na ovim je lokalnim izborima pokazalo želju za promjenom. Ivan Čehok, dosadašnji gradonačelnik i kandidat grupe birača, na lokalnim izborima u drugom krugu osvojio je ukupno 7.812 glasova birača što nije bilo dovoljno da pobijedi Nevena Bosilja koji je ovu utakmicu završio sa 8.053 glasova i time postao gradonačelnik Grada Varaždina.

Novi varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj kaže kako nije iznenađen svojom pobjedom, dapače očekivao ju je.

Naravno da sam očekivao pobjedu, zato sam se kandidirao. Znao sam da moram ući u drugi krug, a u drugom krugu mobilizirati sve snage koje žele promjenu u ovome gradu. U tome sam, očito, uspio jer smo imali veću izlaznost u drugom, nego u prvom krugu. Ta želja za promjenom naših sugrađana je presudila sadašnjem gradonačelniku – rekao je Bosilj te dodao kako će Gradsko vijeće biti vrlo stabilno s obzirom da SDP ima pet vijećnika, Budimo grad četiri, a Reformisti dva.

– Znači, one stranke koje su željele promjenu u ovom gradu imaju 11 od 21 vijećnika, tako da ćemo imati stabilno Gradsko vijeće – kazao je Bosilj naglasivši kako će građani Varaždina ponovno biti ponosni što su Varaždinci.

Najavio je kako će Varaždin ponovno biti najbolji grad po kvaliteti života, za obrazovanje i za gospodarstvo u čemu, kako kaže, u zadnjih pet godina nije mogao ući niti u uži izbor te poručio kako se nada da će Čehok biti kvalitetan gradski vijećnik te da neće opstruirati dobre prijedloge koje će nova gradska vlast uputiti.

Ivan Čehok je za razliku od pobjednika Bosilja bio iznenađen ovakvim rezultatom.

– Po svemu sudeći, mi smo izgubili ove izbore. Očito je da se glasovi HDZ-a ipak nisu prelili u drugom krugu prema meni što mi je iznenađenje obzirom na činjenicu da su se glasovi mojih birača prelili Stričaku u Gradu. Očito je da u smo mi u više-stambenim naseljima izgubili izbore i u ovom petom mjesnom odboru to čini razliku od 200 glasova. To nam je malo čudno. Moramo vidjeti je li to Dom umirovljenika, jesu li možda umirovljenici voženi na glasanje posebnim vozilima je li tu sve bilo u redu? To ćemo još provjeriti – kazao je Čehok i zaključio kako su građani očito htjeli promjene na razini Županije i Grada.

– Kada pogledate cijelu Hrvatsku, u svim gradovima je došlo do promjene, kao i u mnogim županijama. Taj val promjena zahvatio je državu, nije svaka promjena uvijek bolja, ima jedna izreka: „Bolje je često neprijatelj dobroga” – poručio je Čehok i uputio čestitke novom gradonačelniku Boslilju i novoizabranom županu Stričaku.

tklopotan/mčaržavec/www.sjever.hr
30.05.2021.

Input your search keywords and press Enter.