Now Reading:
Darko Koren ostaje župan, Mario Rajn gradonačelnik, a jedan kandidat odnio je pobjedu sa samo jednim glasom prednosti: Pogledajte tko su novi-stari načelnici općina u Koprivničko-križevačkoj županiji
Full Article 2 minutes read

Darko Koren ostaje župan, Mario Rajn gradonačelnik, a jedan kandidat odnio je pobjedu sa samo jednim glasom prednosti: Pogledajte tko su novi-stari načelnici općina u Koprivničko-križevačkoj županiji

U tijesnoj bitci za Koprivničko-križevačku županiju između aktualnog župana Darka Korena i Mladena Kešera, kandidata SDP-a, HSLS-a i GLAS-a pobjedu je sa 704 glasova prednosti odnio dosadašnji župan. Osim mjesta župana, birači su odlučivali i o gradonačelniku Križevaca te o načelnicima Gornje Rijeke, Kalnika, Koprivničkih Brega, Koprivničkog Ivanca, Molva, Novog Virja, Podravskih Sesveta i Rasinje.

U Križevcima je aktualni gradonačelnik Mario Rajn uvjerljivo pobjedio HDZ-ovog kandidata Matu Devčića sa čak 3221 glasom više.

Aktualni načelnik Gornje Rijeke pobijedio je svog protukandidata Martina Nakanija s 231 glasom prednosti i osvojio još jedan mandat na čelu općine. U Kalniku je kandidat grupe birača Krunslav Đurec s 282 glasa prednosti pobijedio protukandidata Tihomira Radičeka, dok je u Koprivničkim Bregima Mato Kuzminski pobijedio Maria Hudića sa samo 44 glasova.

Za mjesto načelnika Koprivničkog Ivanca natjecali su se DHSS-ov Mario Švegović i HSS-ov Zoran Vrabelj koji je pobijedio sa samo 51 glasom više. Tijesna bitka vodila se i u Molvama gdje je HSS-ov Zdenko Ivančan svog protukandidata Stanka Molnara pobijedio sa samo 53 glasova prednosti. U Novom Virju nezavisni Mirko Remetović je s 50 glasova prednosti pobijedio Branka Mesarova, kandidata HSS-a i SDP-a, a u Podravskim Sesvetama pobjedu je protiv HDZ-ovog Krunoslava Posavca pobjedu odnio HNS-ov Mladen Sitek.

Vjerojatno najzanimljivije bilo je u Rasinji gdje je aktualni načelnik Danimir Kolman pobijedio svog protukandidata Davora Teteca sa samo jednim glasom prednosti.

www.sjever.hr
30.05.2021.

Input your search keywords and press Enter.