Now Reading:
Birali su se župan, četiri gradonačelnika i šest načelnika – pogledajte rezultate drugog kruga lokalnih izbora u Varaždinskoj županiji
Full Article 2 minutes read

Birali su se župan, četiri gradonačelnika i šest načelnika – pogledajte rezultate drugog kruga lokalnih izbora u Varaždinskoj županiji

U drugom krugu lokalnih izbora Varaždinska županija dobila je novog župana, a Varaždin novog gradonačelnika. HDZ-ov Anđelko Stričak pobijedio je aktualnog župana Varaždinske županije Radimira Čačića, a SDP-ov Neven Bosilj aktualnog gradonačelnika Grada Varaždina Ivana Čehoka. U Varaždinskoj županiji birala su se još tri gradonačelnika i šest načelnika.

Anđelko Stričak pobijedio je dosadašnjeg župana Radimira Čačića s 1821 glasom prednosti te postao župan s 51,68 posto glasova, dok je Reformist Radimir Čačić dobio 48,32 posto.

U gradu Varaždinu SDP-ov Neven Bosilj s 50,52 posto glasova pobijedio je dosadašnjeg gradonačelnika Ivana Čehoka koji je osvojio 49,48 posto.

U Varaždinskoj županiji birala su se još tri gradonačelnika i to u Ivancu, Lepoglavi i Varaždinskim Toplicama gdje su građani svoje povjerenje dali dosadašnjim gradskim vodstvima. Tako je u Ivancu pobijedio Milorad Batinić, ovoga puta kao kandidat grupe birača te ostao gradonačelnik Ivanca. Osvojio je 58,63 posto glasova, a HDZ-ov Zdenko Đuras 41,37 posto.

Gradonačelnik Lepoglave ostaje HNS-ov Marijan Škvarić, s 55,61 posto, dok je HDZ-ov Robert Dukarić dobio 44,39 posto. I Varaždinske Toplice vodit će dosadašnja gradonačelnica Dragica Ratković iz HSLS-a. Ona je dobila 55,56 posto, a Reformist Željko Bedeković 44,44 posto.

Reformist Rajko Solar s osvojenih 52,59 posto glasova postao je novi načelnik Općine Jalžabet, dok je HDZ-ov Robert Horvatić dobio 47,41 posto.

Nakon što je osvojio 60,97 posto glasova, Općinu Maruševec vodit će SDP-ov Mario Klapša. Njegov protukandidat, Reformist Renato Podbojec osvojio je 39,03 posto.

Općinu Sračinec će i dalje voditi dosadašnji načelnik, HNS-ov Božidar Novoselec koji je osvojio 57,33 posto, dok je njegova protukandidatkinja Reformistica Valerija Paljak osvojila 42,67 posto.

Reformistica Verica Vitković nova je načelnica Općine Trnovec Bartolovečki. Osvojila je 51,90 posto glasova i time pobijedila SDP-ovu Sonja Ružić-Cvrtnjak koja je osvojila 48,10 posto.

HDZ-ov Bruno Hranić ostaje načelnik Vidovca sa 61,23 posto glasova, dok je kandidatkinja grupe birača Ines Pavleković osvojila 38,77 posto.

Iduće četiri godine Općinu Vinica će voditi kandidat grupe birača Branimir Štimec koji je dobio je 52,79 posto glasova. Njegov protukandidat, HDZ-ov Miroslav Kelemenić osvojio je 47,21 posto.

www.sjever.hr
30.05.2021.

Input your search keywords and press Enter.