Now Reading:
Delegacija SDP-a predvođena Nevenom Bosiljem položila vijence kod braniteljskog križa povodom Dana državnosti
Full Article 1 minutes read

Delegacija SDP-a predvođena Nevenom Bosiljem položila vijence kod braniteljskog križa povodom Dana državnosti

Prije trideset i jednu godinu, 30. svibnja 1990.  konstituiranjem Hrvatskog sabora započelo je novo razdoblje hrvatske povijesti, stvorena je suverena Republika Hrvatska.

Tim povodom delegacija SDP-a predvođena kandidatom za gradonačelnika Nevenom Bosiljem, gradskim vijećnikom i dragovoljcem Domovinskog rata Brunom Isterom i predsjednikom Savjeta za ratne veterane SDP-a i zapovjednikom ratnog broda iz Domovinskog rata Slavkom Hercegom položila je vijenac i upalila lampaše kod braniteljskog križa i grobu poginulog hrvatskog branitelja Vlatka Imbrišića “Malog”koji je poginuo u Kukunjevcu na Pakračkom bojištu.

-Na ovaj način želimo odati počast svim hrabrim ženama i muškarcima koji su za slobodu koju danas imamo dali najvrjednije – svoj život. Dan državnosti je i prigoda da se prisjetimo svih koji su na bilo koji način pridonijeli izgradnji i razvoju suvremene hrvatske države i našega Grada. Neka upravo njihova djela budu svima nama mjera i obrazac za budućnost – rekao je tom prilikom Neven Bosilj čestitavši svim Varaždinkama i Varaždincima  Dan državnosti.

www.sjever.hr
28.05.2021.

Input your search keywords and press Enter.