Now Reading:
Nagrade za najbolje lepoglavske učenike, Škvarić: Temelj svih temelja u razvoju grada je ulaganje u mlade, ali prije svega obrazovane ljude!
Full Article 3 minutes read

Nagrade za najbolje lepoglavske učenike, Škvarić: Temelj svih temelja u razvoju grada je ulaganje u mlade, ali prije svega obrazovane ljude!

Grad Lepoglava jedan je od onih gradova koji kontinuirano podupiru mlade, pogotovo obrazovne ljude, budući da drže kako su mladi budućnost razvoja Grada Lepoglave. Jedna od prigoda za jučerašnje okupljanje u Gradskoj knjižnici Ivana Belostenca bila je podjela prigodnih poklona za učenike osnovnih škola s područja Grada Lepoglave koji su sudjelovali na državnim natjecanjima u školskoj godini 2020/2021. i ostvarili odlične rezultate!

Njih ukupno 45, uz svoje mentore dobitnici su novčanih potpora i darova. Ukupna sredstva koja su izdvojena za ove potpore iznose 15 tisuća kuna iako, gradonačelnik Škvarić ističe kako bi volio da taj iznos bude puno veći.

– Govoreći o Gradu Lepoglavi temelj svih temelja u razvoju grada je ulaganje u mlade, ali prije svega obrazovane ljude, na temelju čega smo donijeli odluku da podupiremo osnovnoškolsko obrazovanje. U Hrvatskoj smo jedan od rijetkih gradova gdje smo i predškolsko obrazovanje riješili na način da sva djeca mogu ići u naše dječje vrtiće izgradnjom čak dva dječja vrtića u jednoj godini – rekao je Škvarić i naglasio kako je u osnovnoškolskom obrazovanju naglasak na poticanju izvrsnosti.

Grad Lepoglava ujedno financira i produženi boravak u osnovnim školama, financira sve školske i izvanškolske aktivnosti i podupire izgradnju škola, a godišnje ulaže preko pola milijuna kuna u razvoj obrazovanja.

Lorena Škvarić, polaznica Srednje škole Arboretum Opeka, osvajačica prvog mjesta na natjecanju u cvjećarstvu, zahvalila se svojim profesoricama i mentoricama. Ukratko je opisala zadatke koji su je doveli do prvog mjesta!

– Imali smo za odraditi tri modela. Prvi dan smo radili buket za što smo imali dva sata. Drugi je dan na redu bila instalacija za što smo dobili šest sati. Treći i završni dan dobili smo model iznenađenja odnosno “ženski šešir” za što nam je dano tri sata – pojasnila je učenica trećeg, završnog razreda srednje škole u Vinici koju već čeka zaposlenju jednoj cvjećarni!

Jan Kuća iz lepoglavske Osnovne škole govoreći o natjecanju kazao je da je bilo teže od priprema, a natjecao se iz Hrvatskog jezika. Iako je natjecanje bilo zahtjevno Jan je uspio osvojiti 11. mjesto na državnoj razini. Kaže kako taj uspjeh vidi kao poticaj za upis u srednju školu. Njegov je cilj upisati matematičku gimnaziju dok za hrvatski jezik kaže da mu je hobi.

mčaržavec/www.sjever.hr
27.05.2021.

Input your search keywords and press Enter.