Now Reading:
Europski prvak Garibović na prijemu kod Čehoka: Na primjeru Enesa vidimo kako danas treba živjeti!
Full Article 3 minutes read

Europski prvak Garibović na prijemu kod Čehoka: Na primjeru Enesa vidimo kako danas treba živjeti!

U Gradskoj vijećnici Grada Varaždina, gradonačelnik Ivan Čehok priredio je primanje za Enesa Garibovića, člana hrvatske karate reprezentacije koja je osvojila zlatnu medalju na Europskom prvenstvu, a Enes je u pojedinačnoj konkurenciji do 75 kilograma osvojio brončanu medalju, čime je ostvario jedan od najvećih sportskih rezultata u povijesti Varaždina.

Čehok ističe kako Garibović može i mora biti primjer svim mladim ljudima. Riječ je o vrhunskom sportašu, europskom prvaku, odličnom studentu, sjajnom sportašu, čovjeku s kojim možete razgovarati, čuti nešto pametno. Čehok je naglasio kako će, ukoliko osvoji utakmicu na izborima, upravo Garibović biti njegov savjetnik za sport.

– Ovakvoga mladića treba imati u našemu gradu, treba mu čestitati i treba ga stvarno pokazati svim našim Varaždinkama i Varaždincima. Takvi nam savjetnici trebajumladi ljudi, ljudi koji su vrhunski u sportu, ali su i širokih pogleda, vidjeli su svijeta, znaju što se radi danas u svijetu sporta i kako mogu pomoći – rekao je Čehok i naglasio kako je Grad Varaždin oduvijek pomagao sportu, a iskoristio je priliku i u ime građana i građanki Varaždina uputio čestitke Gariboviću.

– Uvjeren sam da će u Parizu postići normu za olimpijske igre, u čemu ćemo ga također poduprijeti. Na primjeru Enesa vidimo kako danas treba živjeti, koliko je važno oblikovati športski duh i športsku kulturu – poručio je Čehok.

Garibović zahvalio je gradonačelniku na prijemu i dočeku te Gradu Varaždinu i Zajednici sportskih udruga na dugogodišnjoj podršci i potpori.

Potpora je jako bitna, sve je to dio medalje. Sigurno je da je ova medalja i njihova. Dojmovi se još nisu u potpunosti slegli, tu su još jake emocije, ali presretan sam. Jako sam zadovoljan cjelokupnim nastupom, što pojedinačno, što ekipno, a to je rezultiralo ovim dvjema medaljama. Ponosan sam i na cijelu svoju zlatnu ekipu, isto tako i na brončane cure, na cijeli tim – poručio je Garibović i naglasio kako će tek kroz par dana biti svjestan velikih postignutih rezultata!

– Nema sad puno vremena za slavlje niti za odmor jer slijedi kvalifikacijski turnir za Olimpijadu koji je za tri tjedna u Parizu. Prva trojica idu direktno na igre i prvo se nadam da ću odlično odraditi turnir, a ako se odlično odradi turnir posljedica je rezultat, tako da se nadam najboljem. Drago mi je da je Grad Varaždin cijele ove godine bio uz mene, to je dodatan poticaj za dalje – rekao je Garibović u nadi da će i dalje postizati sjajne rezultate!

mčaržavec/www.sjever.hr
25.05.2021.

Input your search keywords and press Enter.