Now Reading:
NAJAVA 3. kolo jubilarne desete sezone čakovečke kros lige Globoteka
Full Article 2 minutes read

NAJAVA 3. kolo jubilarne desete sezone čakovečke kros lige Globoteka

Kros liga Globetka ovog proljeća ima zgusnut raspored, pa će se 3. kolo održati već sutra 25.05. s početkom u 19 sati.

U 2021. godini održava se jubilarna deseta sezona čakovečke kros lige, koja se od 2012. godine održava u šumi Globetka, nadomak sjeverozapadnom dijelu Grada Čakovca. Utrke se održavaju na dvije duljine, kraćoj od 3,6 km te duljoj od 7,8 km, a start i cilj nalaze se na zaobilaznici nasuprot stadiona SRC Mladost.

Za 2021. godinu radi pandemije održat će se šest kola, koja su raspoređena kroz cijelu godinu, pa će trkači i hodači nastupati u različitim uvjetima, po hladnoći u zimskim mjesecima ali i vrućinama ljeti. Upravo je i cilj lige potaknuti građanstvo na aktivnost tijekom cijele godine i u svim vremenskim uvjetima.

2020. godina sezona završena je odličnim odazivom i prosjekom od 242 trkača po jednom kolu, a organizatori lige iz Atletskog kluba “Međimurje”, vjeruju da takav odaziv neće izostati ni u 2021. godini. 

Startnina za cijelu sezonu iznosi 100 kn, dok se plaćati može i zasebno svako kolo po cijeni od 20 kn. Start utrke na 3,6 km za trkače i hodače je točno u predviđeno vrijeme prema rasporedu dok 5 minuta nakon toga starta utrka na 7,8 km. Okupljanje se odvija na pomoćnom nogometnom terenu stadiona SRC Mladost.

Detaljan raspored za ovu godinu, propozicije, rezultate i slike pronađite ovdje.

Također obavještavamo sve zainteresirane da će na ovom kolu imati mogućnost kupiti knjigu poznate Kotoripske begačice Danijele Krobot. Danijela je jedan od pokretača trčanja u Donjem Međimurju, a svoj životni put s naglaskom na ozdravljenje uz pomoć trčanja, zdrave prehrane i samodiscipline prikazala je u svojoj knjizi “Ja bih to drugačije” izdane prošle godine. Knjiga će se moći kupiti u prijavnom šatoru po cijeni od 50 kuna s posvetom autorice.

www.sjever.hr
24.05.2021.

Input your search keywords and press Enter.