Now Reading:
Varaždin kod Slavena igra najvažniju utakmicu – Kastel: Nema kalkulacija!
Full Article 3 minutes read

Varaždin kod Slavena igra najvažniju utakmicu – Kastel: Nema kalkulacija!

Nogometaši Varaždina u posljednjem, 36. kolu HT Prve lige u subotu od 17 sati protiv Slaven Belupa u Koprivnici tražit će ostanak u najvišem rangu hrvatskog nogometa.

Varaždin je posljednji s 28 bodova, Istra ima jedan više i igra kod Osijeka koji je osigurao Europu, Lokomotiva ima dva više i igra kod Hajduka koji se bori za Europu, a Slaven ima tri više i osigurao je ostanak u Prvoj ligi.

Susret u Koprivnici najavili su treneri Varaždina i Slaven Belupa.

Varaždinski Zoran Kastel je istaknuo da nema kalkulacija.

– Moramo tamo odigrati pravu mušku utakmicu, ići na pobjedu bez ikakvih kalkulacija. Mislim da bi nas ta pobjeda trebala ostaviti u ligi. Igra se samo na tri boda, ne može se igrat na nula ni protiv koga. Treba odigrati pravu utakmicu. Samo spremni igrači mogu nastupiti. Znamo svi važnost te utakmice. Cijela godina nam je u toj jednoj utakmici. Trebamo otići odigrati otvorenu utakmicu i probati izboriti pobjedu. Slaven je ekipa koja je starija, iskusnija, kompaktna, koja zaslužuje koje mjesto više na tablici, nego gdje se sad nalaze. Ali mi imamo svoje probleme i gledamo sebe – rekao je Kastel.

To je prvi put da igrači Varaždina pod Kastelovim vodstvom dočekuju utakmicu u izolaciji.

– Idemo u karantenu u Ludbreg, to nam je bliže do Koprivnice, da se dečki još dodatno mobiliziraju, da se odmore skupa i da spremni dočekamo tu utakmicu – kazao je trener Varaždina.

Trener koprivničke momčadi Tomislav Stipić najavio je da za njih ne postoji alternativni cilj osim pobjede u sutrašnjem regionalnom derbiju.

– Znamo kakva je situacija u njihovoj momčadi, ali mi smo fokusirani samo na sebe. Želimo rasterećeno i dinamično odigrati i s pobjedom završiti sezonu. Bit ćemo pravi i ostaviti srce na terenu za naš cilj kako bismo na odmor otišli sretni i maksimalno se motivirani vratili na pripreme za novu sezonu – rekao je Stipić.

Slaven Belupo je osigurao ostanak u ligi, a uz Varaždin, još se dvije momčadi, Istra i Lokomotiva, bore za očuvanje statusa.

– Taj dio ne dopire do mene i djeluje mi jako daleko jer ne utječe direktno na nas. Mogu samo zamisliti kakve trenutke proživljavaju ne samo igrači klubova koji su u opasnosti već i djelatnici u klubovima, čistačice, osoblje iz ureda ili ljudi koji brinu za travnjake. Ipak, nije na nama da pričamo o tome. Ovo je sport i mi moramo ići na pobjedu kako bismo se na pravi način oprostili od ove teške, naporne i nimalo jednostavne sezone – završio je trener Slavena.

n.kalajdžija / www.sjever.hr / nk-slaven-belupo.hr
21.05.2021.

Input your search keywords and press Enter.