Now Reading:
MINI TRŽNICA uskoro će zasjati u Varaždinu
Full Article 2 minutes read

MINI TRŽNICA uskoro će zasjati u Varaždinu

Grad Varaždin na čelu s gradonačelnikom Ivanom Čehokom u suradnji s Gradskom tržnicom Varaždin i direktorom Predragom Ciglarom od 2010. godine radi na realizaciji projekta tržnice u POS naselju Jalkovečka koji je ponovno predstavljen 25. veljače 2020. godine, a danas, 21. svibnja 2021. održana je press konferencija na kojoj je predstavljeno uređenje tržnice.

Obzirom na obujam kvalitete projekta i veliku zainteresiranost građana, Čehok je istaknuo kako su Grad i Gradska tržnica u suradnji s Lag-om Sjeverozapad proveli anketu s građanima koji su se založili za spomenutu lokaciju. Napomenuo je kako je ovo Europski projekt vrijedan 10 000 eura.

– Ova površina je već u službi dostave, a uzeli bismo i jedan manji dio zelene površine. Nije baš najsretnije rješenje, ali je jedina lokacija koju smo imali u mini zboru građana. Mi ćemo se naravno konzultirati još jednom sa službenim predstavnicima stanara i prezentirati im svoju ideju. Možemo dobiti i građevinsku dozvolu na ovom području. Kao što sam rekao, ovo je područje koje je danas u službi parkiranja kamiona zbog čega zaprimamo zahtjeve za zabranu parkiranja tako da je ovo od svih lokacija koje smo imali najbolja lokacija – objasnio je Čehok.

Ciglar je istaknuo kako će se tržnica protezati na 100 kvadrata, a da će tržnica biti u pogonu od jeseni!

– Ova akcija je predviđena na 100 kvadrata, a kada dobijemo sve papire i dozvole, nadam se do jeseni, tržnicu puštamo u funkciju. Izlazit će se građanima u susret i prema njihovim željama odrediti će se vrijeme rada tržnice – naglasio je Ciglar i dodao kako je lokalitet primjeren.

– Vjerujem da neće biti problema. Ovo je projekt kojeg ovo naselje treba – poručio je Ciglar.

mčaržavec/www.sjever.hr
21.05.2021.

Input your search keywords and press Enter.