Now Reading:
Milanović obišao i čakovečki Čateks i belički Jelen Professional: Dojmovi su impresivni!
Full Article 2 minutes read

Milanović obišao i čakovečki Čateks i belički Jelen Professional: Dojmovi su impresivni!

Predsjednik Zoran Milanović u srijedu je posjetio Međimurje prilikom čega se upoznao s međimurskom obrambenom industrijom. Nakon što je ranije obišao tvrtku Šestan-Busch, posjetio je i čakovečku tvrtku Čateks te beličku tvrtku Jelen Professional.

Predsjednik Milanović bio je impresioniran viđenim u sve tri međimurske tvrtke.

Dojmovi su impresivni, od kacige u tvrtki Šestan-Busch koja je najbolja na svijetu, a novi model na kojem rade bit će još bolji od ovog dosadašnjega – rekao je Milanović naglasivši kako je riječ o hrvatskom poduzeću koje je nastalo iz ničeg te isključivo svojim trudom, radom i inteligencijom pobijedilo na natječaju francuske vojske.

-Jučer su francuskoj vojsci prodali svoje kacige. To je prvi put da je francuska vojska kupila hrvatsko, a ne francusko. Baš sam sad gledao u testnoj dvorani tamo gdje se testira otpornost svake serije kaciga. Hrvatska kaciga itekako konkurira francuskoj – kazao je Milanović još jednom istaknuvši kako je impresioniran viđenim.

-Ovo je jako veliki poticaj za sve koji se žele bavit poduzetništvom i probijati – zaključio je Milanović.

Tvrtka Čateks specijalizirana je za proizvodnju materijala za vojnu namjenu, a predsjednika Milanovića je tamo dočekao direktor društva Davor Sabolić s kojim je obišao proizvodne pogone.

Direktor Čateksa Davor Sabolić istaknuo je važnost ovog posjeta.

-Nama je bilo bitno da predsjednik vidi naše kapacitete, prvenstveno kapacitete tkaone i dorade jer smo mi primarno proizvođači specijalnog materijala za vojnu namjenu. Proizvodimo tkaninu za izradu borbene odore vojske i policije – rekao je Sabolić i istaknuo da osim što rade za Hrvatsku vojsku i policiju, proizvode materijale koje koriste i slovenska i latvijska vojska.

-Danas smo imali priliku predsjedniku pokazati i naša druga dva pogona. Jedan je medicinski program u sklopu kojeg proizvodimo materijale presvučene poliuretanom, a drugi pogon konfekcije u kojem je upravo u tijeku izrada hrvatske odore, pa je predsjednik imao priliku vidjeti i samu izradu – kazao je Sabolić.

Tvrtka Čateks zapošljava 250 ljudi, a prošle godine ostvarila je 10 milijuna kuna dobiti.

Sabolić je naglasio kako im je i ova godina krenula jako dobro, dapače, bilježe rekordne rezultate već u prvom kvartalu.

-Smatram da nas čeka jedna dobra godina te da će 2021. možda čak biti bolja nego prošla – zaključio je Sabolić.

www.sjever.hr
19.05.2021.

Input your search keywords and press Enter.