Now Reading:
HDZ-ov Željko Odak poručio: Više od 70 posto birača glasalo je za promjene u Bedekovčini – učinite to i u drugom krugu. Podržali ga i ZDS i HSS
Full Article 3 minutes read

HDZ-ov Željko Odak poručio: Više od 70 posto birača glasalo je za promjene u Bedekovčini – učinite to i u drugom krugu. Podržali ga i ZDS i HSS

Rezultati izbora nedvojbeno ukazuju na to da su se građani Bedekovčine odlučili za promjene, rekao je na konferenciji za novinare održanoj u srijedu u Bedekovčini HDZ-ov Željko Odak, kandidat za načelnika.

Podršku u kandidaturi na lokalnim izborima pružila mu je velika koalicija u kojoj su, osim HDZ-a, HNS, Reformisti, HSLS i SU, a Odak je ušao u drugi krug zajedno s dosadašnjim načelnikom Darkom Banom, kandidatom SDP-a i HSU-a.
Zahvalivši svima koji su izašli na birališta i glasali za njega i stranke koje ga podupiru, kao i onima koji su glasali za druge opcije i za promjene, Odak je rekao da je više od 70 posto birača glasalo za opcije koje traže promjene te da aktualni načelnik nema ni većinu u Općinskom vijeću.
-To je odličan rezultat za nas, međutim nije vrijeme za slavlje. Naime, ne može se slaviti dok naši građani još nemaju osnovne uvjete za život kao što su ceste, javna rasvjeta, kao što su posao, egzistencija. Sad je bitno pobijediti u drugom krugu, kako bi u našoj općini nakon 20 godina ubrzali promjene, kako bi potaknuli proizvodnju i privredu i osigurali našim građanima bolje uvjete života – rekao je Odak, poručivši biračima da ponovno 30. svibnja izađu na izbore i glasaju za promjene i za kandidata pod brojem 2.

Na prvi krug izbora osvrnuo se i državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Zdravko Tušek istaknuvši da su na ove izbore izašli s programom koji je ostvariv i provediv i za kojega su osigurali podršku svih struktura vlasti i ministarstava Republike Hrvatske.
-Ovdje u Bedekovčini mi smo izašli na izbore s velikom koalicijom, a rezultat koji smo ostvarili je vrlo zadovoljavajući i na tragu tog rezultata idemo u drugi krug s našim kandidatom za načelnika Željkom Odakom. Zahvaljujem svima onima koji su jasno rekli NE dosadašnjoj politici i dosadašnjem načinu vođenju općine Bedekovčina , a to je više od dvije trećine birača koji su izašli na izbore i upravo na tom tragu nama i našem kandidatu u proteklim danima pristupili su i kolege iz ZDS i HSS-a. Isto tako nas podržavaju i nezavisne liste, tako da s velikom i stabilnom većinom u Vijeću koju ćemo formirati idemo odgovorno voditi Bedekovčinu, graditi Bedekovčinu za nove generacije i biti dionici uspješne, vrlo dobre, odnosno odlične Bedekovčine – poručio je Tušek.

Uime Zagorske demokratske stranke novinarima se obratila Brigita Rogan koja je i sama u prvom krugu bila kandidatkinja za načelnicu, a u drugom će krugu podržati Odaka.
Rogan je naglasila da nije važno gdje je čovjek rođen i odakle je došao, već je važno da radi pošteno i transparentno.
-Do sada smo dali šansu jednome od nas, čovjeku koji živi među nama, pokazao je što je znao, a nije znao ništa i nije napravio ništa. Bedekovčina je dužna 13 milijuna kuna, Bedekovčina nema napretka i ako želite napredak i promjene, pozivam birače da izađu na izbore i glasuju za Željka Odaka – poručila je Rogan.

Podsjetimo, u prvom je krugu lokalnih izbora Darko Ban osvojio 34,36 posto, a Odak 32,84 posto glasova birača.

a.kučić/sjever.hr
19.05.2021.

Input your search keywords and press Enter.