Now Reading:
SVIRAJMO KAJ – GLAZBENA RADIONICA – online glazbene edukativne radionice!
Full Article 2 minutes read

SVIRAJMO KAJ – GLAZBENA RADIONICA – online glazbene edukativne radionice!

Društvo za kajkavsko kulturno stvaralaštvo Krapina prijavilo je zajedno s partnerom Gradom Krapinom projekt „Svirajmo kaj – glazbena radionica“ na Javni poziv „Umjetnost i kultura online“ u sklopu Europskog socijalnog fonda u operativnom programu „Učinkoviti ljudski potencijali“.

Realizaciju ideje o pokušaju osnivanja orkestra djece i mladih u Krapini, za što su oni izuzetno motivirani, prekinula je upravo epidemiološka kriza. Ovaj projekt doprinosi rješavanju tih problema na području Krapine i Krapinsko-zagorske županije organiziranjem online glazbenih radionica koje će imati edukativnu i kulturno-umjetničku svrhu.

Ciljna skupina su djeca i mladi do 25 godina, prvenstveno s područja Grada Krapine te Krapinsko- zagorske županije koji imaju sklonost kreativnom izražavanju kroz glazbu i/ili gaje interes za glazbenu baštinu. Kroz online radionice će biti osnovan i revijalni orkestar mladih glazbenika/glazbenica.

Projekt će na radionici s orkestrom omogućiti korištenje glazbenih instrumenata pripadnicima/pripadnicama ciljne skupine koji ih nemaju. Za odabir sudionika/sudionica svih radionica zajednički će kriteriji biti: djeca i mladi do 25 godina te motiviranost za sudjelovanje u projektnim aktivnostima.

Osim radionica i stvaranja dječjeg orkestra, u sklopu projekta digitalizirat će se bogata glazbena baština udruge.

Vrijednost projekta iznosi 418.316,47 kn. Projekt će se provoditi godinu dana, od 24. ožujka 2021. do 24. ožujka 2022. g.

Više o projektu možete saznati na službenoj stranici Društva za kajkavsko kulturno stvaralaštvo Krapina ili ovdje.

www.sjever.hr/krapina.hr 11.05.2021.

Input your search keywords and press Enter.