Now Reading:
METEOROPATI OPREZ Čeka nas lijep, proljetni dan, ali…
Full Article 1 minutes read

METEOROPATI OPREZ Čeka nas lijep, proljetni dan, ali…

Prema prognozi DHMZ-a, na istoku, u unutrašnjosti te u Dalmaciji će biti pretežno sunčano. U ostalim krajevima djelomice sunčano, poslijepodne uz promjenljivu naoblaku je mjestimice moguća kiša i grmljavina, ponajprije na sjevernom Jadranu, navečer i na dijelu srednjeg te u Gorskom kotaru.

U noći na srijedu jače naoblačenje zahvatit će veći dio zemlje. Vjetar slab do umjeren, većinom jugozapadni i južni, na Jadranu umjereno do jako jugo. Jutarnja temperatura zraka od 8 do 13, na Jadranu od 13 do 17 °C. Najviša dnevna uglavnom između 23 i 28 °C.

Zbog približavanja frontalnog sustava sa zapada, biometeorološke prilike će se pogoršavati. Tegobe će se najprije javiti na sjevernom Jadranu, u Lici i Gorskom kotaru te u središnjoj Hrvatskoj.

Uz slabiju koncentraciju i umor, meteoropati se mogu žaliti na razdražljivost i glavobolju. Tijekom dana su moguće tegobe u cijeloj zemlji, a kvaliteta sna u noći na srijedu može biti narušena. Tegobe od kojih inače pate kronični bolesnici mogu biti pojačane utjecajem vremena.

www.sjever.hr / dhmz
11.05.2021.

Input your search keywords and press Enter.