Now Reading:
Međimurska županija opet među prve tri – i u travnju nastavljen trend smanjenja nezaposlenosti
Full Article 1 minutes read

Međimurska županija opet među prve tri – i u travnju nastavljen trend smanjenja nezaposlenosti

U Međimurskoj je županiji i u travnju nastavljen trend smanjenja nezaposlenosti na mjesečnoj razini tijekom 2021. godine, uz istovremeno smanjenje nezaposlenosti u odnosu na travanj prošle godine za 7,8 posto.

Time je prekinut ciklus porasta nezaposlenosti na mjesečnoj razini u odnosu na 2020. godinu.
Stopa registrirane nezaposlenosti prema administrativnim izvorima u travnju bila je 5,2 posto, što Međimurje pozicionira kao treću županiju s najnižom stopom po županijama u Republici Hrvatskoj.

Tijekom travnja iz evidencije nezaposlenih izašlo je 305 osoba, što je povećanje u odnosu na travanj 2020. godine od 29,2 posto, dok je u odnosu na prošli mjesec evidentirano smanjenje za 28,4 posto, priopćili su iz čakovečkog područnog ureda HZZ-a.

Zbog zaposlenja evidenciju su napustile 232 osobe, čime je udio brisanih zbog zaposlenja u odnosu na prethodni mjesec smanjen za 29,9 posto, ali je zato zabilježen porast zapošljavanja za čak 101,7 posto u odnosu na travanj prošle godine.

Na temelju radnog odnosa zaposlene su 222 osobe, dok je 10 osoba zaposleno na temelju drugih poslovnih aktivnosti. Osim izlazaka zbog zaposlenja iz evidencije su iz ostalih razloga sukladno Zakonu o tržištu rada brisane 73 osobe.

a.kučić/sjever.hr
11.05.2021.

Input your search keywords and press Enter.