Now Reading:
U Koprivnici na Sveučilištu Sjever počinje Festival znanosti
Full Article 2 minutes read

U Koprivnici na Sveučilištu Sjever počinje Festival znanosti

Na Sveučilištu Sjever će se od ponedjeljka do petka održati Festival znanosti s temom „Kultura znanosti“. Cilj Festivala znanosti na nacionalnoj razini i ove je godine demistifikacija znanosti, uspostava odgovarajućeg i prijeko potrebnog dijaloga između znanosti i javnosti te osvještavanje koliko je znanost važna i sveprisutna, koliko upravo znanstvena dostignuća naš život čine boljim, udobnijim i sigurnijim te kako znanost čuva i spašava naše živote.

Službeno otvorenje Festivala znanosti održat će se u ponedjeljak u 09.30 na službenom Youtube kanalu Sveučilišta Sjever.

Jedan dio radionica će se održavati online putem službenog Youtube kanala Sveučilišta Sjever, a dio radionica će se (uz strogo pridržavanje epidemioloških mjera i prethodnu najavu dolaska) održati u prostorima Sveučilišta Sjever u Varaždinu i Koprivnici prema rasporedu i programima objavljenima niže.

Sveučilište Sjever je u sklopu Festivala znanosti pripremilo više od 40-ak radionica za različite uzraste i ciljne skupine: za djecu i učenike s ciljem približavanja znanosti, za nastavnike s ciljem inspiriranja na što kreativniji rad, za studente prirodnih znanosti da vide koliko je važno govoriti o znanosti na jasan i razumljiv način.

Nadalje, za sve studente i ostale da budu što obrazovaniji građani te s ciljem podizanja svijesti o znanosti i znanstvenim dostignućima u javnosti te važnosti ulaganja u znanost, za znanstvenike s ciljem poticanja na dijalog između znanstvenika i javnosti radi boljeg međusobnog razumijevanja i povjerenja te poticanje znanstvenika da govore o svom radu ali i za medije s ciljem poticanja veće zastupljenosti znanstvenih sadržaja u medijima.

www.sjever.hr 10.05.2021.

Input your search keywords and press Enter.