Now Reading:
Otvoren Javni poziv za savjetovanje u postupku donošenja Pravilnika za dodjelu potpore za poticanje proizvodnje Zagorskih mlinaca Krapinsko-zagorske županije u 2021. godini
Full Article 2 minutes read

Otvoren Javni poziv za savjetovanje u postupku donošenja Pravilnika za dodjelu potpore za poticanje proizvodnje Zagorskih mlinaca Krapinsko-zagorske županije u 2021. godini

Krapinsko-zagorska županija otvorila je Javni poziv za savjetovanje sa zainteresiranom javnošću u postupku donošenja Pravilnika za dodjelu potpore za poticanje proizvodnje Zagorskih mlinaca Krapinsko-zagorske županije u 2021. godini kojim se poziva zainteresirana javnost da svojim prijedlozima i sugestijama pridonese kvaliteti akta koji se donosi i da svoje primjedbe i prijedloge putem obrasca za sudjelovanje u javnoj raspravi.

Zagorski mlinci 2019. godine postali su 23. po redu hrvatski proizvod koji je upisan u registar zaštićenih oznaka zemljopisnog podrijetla na razini Europske Unije.

Europskim oznakama kvalitete, odnosno zaštićenom oznakom izvornosti, zaštićenom oznakom zemljopisnog podrijetla ili oznakom zajamčeno tradicionalnog specijaliteta označeni su proizvodi čiji je naziv kao takav zaštićen u cijeloj Europskoj uniji, a proizvode se u skladu s propisanim specifikacijama proizvoda koje su izradili sami proizvođači te u njima definirali svoj proizvod i način njegove proizvodnje.

Zaštita na europskoj razini znači veću dodanu vrijednost, bolju konkurentnost i vidljivost na tržištu.

Dodjelom bespovratne potpore za poticanje proizvodnje Zagorskih mlinaca cilj je potaknuti proizvodnju Zagorskih mlinaca te povećati njihovu konkurentnost na tržištu.

Svi u roku pristigli prijedlozi razmotrit će se i oni prihvaćeni, ugraditi će se u konačni prijedlog Pravilnika za dodjelu potpore za poticanje proizvodnje Zagorskih mlinaca Krapinsko-zagorske županije.

Cijeli poziv, potrebne obrasce i priloge pronađite ovdje.

www.sjever.hr
04.05.2021.

Input your search keywords and press Enter.