Now Reading:
Kažu da je Koprivnica među TOP 7 gradova po kvaliteti života? Koprivničanci slažete se s tom ocjenom???
Full Article 3 minutes read

Kažu da je Koprivnica među TOP 7 gradova po kvaliteti života? Koprivničanci slažete se s tom ocjenom???

Mladi, obrazovani i perspektivni udruženi s iskusnim i provjerenim stručnjacima kojima riječi poput ne mogu, ne znam, nije izvedivo ili vidjet ćemo, nisu sastavni dio svakodnevnog vokabulara, garancija su uspjeha. Ne zadovoljava ih prosječno ili već viđeno, prenosi Jutarnji.hr.

Tim na čelu s ambicioznim gradonačelnikom i saborskim zastupnikom Mišelom Jakšićem radi sjajne stvari u prekrasnom i mirnom gradu, bogate kulturne, gospodarske i sportske povijesti.

Grad Koprivnica već je odavno izgradio imidž pametnog, naprednog i jednog od održivijih hrvatskih gradova, a 2018. godine proglašen je i jednim od sedam najboljih pametnih gradova u Europi po kvaliteti života. Nosi titulu najboljega grada u Eco-city kategoriji, zatim najboljeg srednjeg Smart-city grada u zemlji, ponosno ističe status Grada prijatelja djece, a otprije neki dan i Grada za mlade.

Grad Koprivnica dobitnik je nagrade Procura+ Award 2020 u kategoriji Nabava inovacije godine, za provedeni postupak javne nabave inovacija u sklopu projekta EU Prominent MED, Interreg MED i u suradnji s Regionalnom energetskom agencijom – REA Sjever. Konstantno je u top 10 hrvatskih gradova po povlačenju europskih sredstava.

Naime, u periodu od 2017. do 2019. godine provedeno je ukupno 27 projekata ukupne vrijednosti 75,26 milijuna kuna. Počevši od 2017. godine do danas, Grad je provodio ukupno 35 projekata, čija se ukupna vrijednost penje do gotovo 99 milijuna kuna. U provedbi su trenutno projekti Knowledge well, Share music, Low carb, Prominent MED, Emob, reVITAlize, GREEN AURA, KUPID, Volonter Penzioner i Centar za pomoć u kući.

Jedan od najznačajnijih projekata u tom razdoblju bila je gradnja Inkubatora kreativnih industrija (IKI), gradnja reciklažnog dvorišta, gradnja spojne ceste prigradskih naselja Starigrad i Reka, gradnja nove zgrade dječjeg vrtića u prigradskom naselju Starigrad kao i energetska obnova osnovnih škola “Antun Nemčić Gostovinski” i “Braća Radić”.

Devet je projekata u istom periodu financirano kroz Europski socijalni fond. Riječ je o projektima ODJEK II i ODJEK III kojima su osigurani pomoćnici u nastavi u koprivničkim osnovnim školama, zatim Znanje kao dar, čiji je fokus bio na radu s darovitim učenicima u osnovnim školama, ali i brojni projekti kojima su nositelji koprivničke udruge, a Grad Koprivnica sudjeluje u ulozi partnera i snažno podupire njihov rad.https://www.jutarnji.hr/native/ovo-sigurno-niste-znali-podravski-grad-proglasen-je-jednim-od-sedam-najboljih-gradova-po-kvaliteti-zivota-15068274

www.sjever.hr/Jutarnji.hr 03.05.2021.

Input your search keywords and press Enter.