Now Reading:
VODA ŽIVOT ZNAČI: Međimurje – Europska regija sporta 2022. potpisala Sporazum s Međimurskim vodama
Full Article 4 minutes read

VODA ŽIVOT ZNAČI: Međimurje – Europska regija sporta 2022. potpisala Sporazum s Međimurskim vodama

U utorak, 27. travnja 2021. godine, u sjedištu tvrtke Međimurske vode d.o.o. održana je konferencija za medije povodom potpisivanja Sporazuma o suradnji u okviru projekta Međimurje – Europska regija sporta 2022. Sporazum su potpisali župan Međimurske županije Matija Posavec, direktor tvrtke Međimurske vode d.o.o. Vladimir Topolnjak i predsjednik Zajednice sportskih udruga i saveza Međimurske županije Mato Kljajić.

Međimurske vode obavljaju djelatnost javne vodoopskrbe, javne odvodnje sa pročišćavanjem i priključenje korisnika na vodovodnu infrastrukturu. Vizija tvrtke je biti predvodnik u pružanju kvalitete svojih usluga javne vodoopskrbe i javne odvodnje u cijeloj Hrvatskoj, a budući da je voda pola zdravlja, ova se tvrtka savršeno uklapa u projekt Međimurje – Europska regija sporta 2022.

Posavec je naglasio kako je razočarenje da Međimurska županija nije Europska regija sporta 2021., zapravo dobra okolnost jer vrijeme koje slijedi daje dovoljno prostora za pripremu projekata, planova i manifestacija te istaknuo podršku kao važan segment u provedbi navedenoga.

– Međimurske vode su ovim činom pokazale svoje društveno odgovorno poslovanje kao poduzeće koje je na tržištu, ali se prije svega radi o javnoj ustanovi tako da definitivno to podržavamo i pohvaljujemo. S obzirom na to da je naš, još uvijek ambiciozan, ali možda i realan plan da s obzirom na dinamiku cijepljenja do lipnja procjepimo 50% našeg stanovništva što će sasvim sigurno otvoriti nove perspektive da tijekom ljeta, a pogotovo u jesen, možemo organizirati niz sportskih manifestacija – rekao je Posavec i najavio manifestacije za sve dobne skupine koje će početi od sredine svibnja, a za lipanj je najavljena masovnija sportska organizacija vezana na „Festival sportske rekreacije osoba s invaliditetom i starijih osoba”.

– Biti će izuzetno puno događanja, koja će koordinirati i poseban tim, osobito Zajednica sportskih udruga i saveza koja je institucija koja ima našu punu podršku u organizaciji i bavljenju sportom i naravno da očekujemo da pripreme markice Europske regije sporta te da promoviramo naš kraj i naše sportske i druge uspjehe, ali i da okupimo što više naših sugrađana u želji da steknu svijest o potrebi bavljenja sportom kao preduvjet za zdravi način života – poručio je Posavec.

– Tvrtka primjenjuje sve standarde kvalitete najnovijih standarda, a značajni smo i po povlačenju europskih i državnih sredstava u pripremi i gradnji vodno-komunalne infrastrukture u RH. Svi znamo da je voda život znači, ona je zdravlje, a upravo i ovo što smo danas učinili je isto tako poveznica zdravlja. Mi, kao Međimurske vode u funkciji smo zdravlja i tako smo prepoznali ovaj projekt, a održavamo ga s ciljem osobnosti ovakvoga sporta i razvijanja sporta svih generacija – rekao je Topolnjak i istaknuo kako su ovakvi projekti društvu potrebni i poželjni.

– Mislim da Međimurje živi sportski, što znači da živi zdravo i zato je bitna podrška i zahvaljujem u ime sportske obitelji na ovoj podršci. Sigurno da će ovakvi primjeri sigurno naići na jedan pozitivan primjer, što će odjeknuti pa će i drugi htjeti pomoći. Međimurski sportaši rade sa svim uzrastima. Trudimo se da klince privučemo u sport da ih maknemo od svih tih današnjih nepodopština koje su prisutne. Kad govorimo o Međimurskim vodama i sportu, moramo napomenuti da je sport i vezan uz međimurske vode, kad govorimo općenito o vodama, govorili o rijekama ili jezerima, mi imamo događanja, natjecanja i na vodama i pored voda. Zaista imamo neke zajedničke točke pa mi je zato jako drago da su nas Međimurske vode podržale u svemu ovome – poručio je Kljajić i napomenuo kako prostora za buduću suradnju ima još.

mčaržavec/wwwsjever.hr
27.04.2021.

Input your search keywords and press Enter.