Now Reading:
Privatnici javite se – Koprivničko-križevačka županija objavila javne pozive za subvencioniranje kredita
Full Article 2 minutes read

Privatnici javite se – Koprivničko-križevačka županija objavila javne pozive za subvencioniranje kredita

Župan Koprivničko-križevačke županije je u ponedjeljak donio odluku o objavi Javnih poziva namijenjenih korisnicima potpora u privatnom sektoru.

Prvi program Konkurentno gospodarstvo se tiče tekućeg projekta T 100096 Subvencija kamata – obrtna sredstva za mikro i male poduzetnike. Korisnici programa mogu biti trgovačka društva, obrti, fizičke osobe koje samostalno obavljaju djelatnost, zadruge i ustanove, koji imaju do 50 zaposlenih i sjedište na području Koprivničko-križevačke županije, a koji u Podravskoj banci d.d., Privrednoj banci Zagreb d.d. i Zagrebačkoj banci d.d. mogu realizirati subvencionirane kredite do 300.000,00 kuna, s rokom otplate do 3 godine. Kamatnu stopu od 3%, Koprivničko-križevačka županija subvencionira s 2%.

Drugi program se odnosi na poljoprivredu, u sklopu kojeg županija obavještava profesionalne poljoprivrednike, pravne i fizičke osobe, odnosno mikro, male i srednje poduzetnike, obiteljska poljoprivredna gospodarstva, koja imaju sjedište na području Koprivničko-križevačke županije da mogu realizirati subvencionirane kredite za proljetnu/jesensku sjetvu u Podravskoj banci d.d., Zagrebačkoj banci d.d. i Erste&steiermärkische bank d.d. sukladno osnovnim uvjetima banaka do 300.000,00 kuna, s rokom otplate do kraja tekuće godine.
Koprivničko-križevačka županija subvencionira kamatu za proljetnu/jesensku sjetvu u iznosu od 2% godišnjeg troška kamate za cijelo vrijeme trajanja kredita za obrtna sredstva, a minimalna površina za kreditiranje je 2 hektara poljoprivrednog zemljišta.

Detaljne informacije o javnim pozivima mogu se pronaći na web stranicama Koprivničko-križevačke županije.

Foto: arhiva
www.sjever.hr / kckzz.hr
26.04.2021.

Input your search keywords and press Enter.