Now Reading:
Korona u Koprivničko-križevačkoj županiji, Devčić: Očekujemo da se do kraja ovoga tjedna aktivira još jedan covid odjel!
Full Article 2 minutes read

Korona u Koprivničko-križevačkoj županiji, Devčić: Očekujemo da se do kraja ovoga tjedna aktivira još jedan covid odjel!

Na području Koprivničko-križevačke županije, nakon pristiglih nalaza testiranih uzoraka na SARS – CoV-2 virus na području županije potvrđena su 63 nova slučaja bolesti COVID-19. Trenutno je aktivno 313 slučajeva bolesti COVID-19, ozdravilo je 20 osoba, a na bolničkom se liječenju nalazi 51 osoba.

Na respiratoru je trenutno 8 pacijenata u jedinici intenzivnog liječenja. Najmlađa bolesnica je ’76. godište, žena s nizom komorbiditeta i koja je nažalost COVID pozitivna i ima određene komplikacije. Što se tiče procesa rada u bolnici, on je takav da se naručeni operacijski program odgađa do daljnjega, ali ovisno o poboljšanju epidemiološke situacije, mi ćemo pozvati naše pacijente da se jave u bolnicu. Nema nikakvoga smanjenja općega posla, tako da naši pacijenti koji svakodnevno svjedoče tome, normalno mogu obaviti sve svoje poslove u tom segmentu u Općoj bolnici u Koprivnici. Očekujemo da bi se najvjerojatnije do kraja ovoga tjedna radi porasta broja hospitaliziranih pacijenata aktivirao još jedan covid odjel. Trenutno su covid pacijenti hospitalizirani u najvećem broju na odijelu infektologije i pulmologije – izvijestio je ravnatelj OB Koprivnica, Mato Devčić.

Na području Koprivničko-križevačke županije pozitivno je 14 učenika, 95 ih je u samoizolaciji. Pozitivno je 11 nastavnika i 11 ih je u samoizolaciji. Pozitivno je i nenastavno osoblja, njih troje, a isto toliko ih je u samoizolaciji.

Od početka pojave SARS – CoV-2 virusa na području županije bolest COVID-19 je potvrđena kod 7064 osobe, a tijekom jučerašnjeg dana izuzeto je 237 uzoraka sa sumnjom na SARS – CoV-2 virus.

mčaržavec/www.sjever.hr
22.04.2021.

Input your search keywords and press Enter.