Now Reading:
Projektu Međimurje – Europska regija sporta 2022. dodana nova vrijednost: Priključuje se i MEV!
Full Article 3 minutes read

Projektu Međimurje – Europska regija sporta 2022. dodana nova vrijednost: Priključuje se i MEV!

U utorak, 20. travnja 2021. godine u Centru održivog razvoja Međimurskog veleučilišta u Čakovcu potpisan je Sporazum o suradnji u okviru projekta Međimurje – Europska regija sporta 2022.

Sporazum su potpisali zamjenik župan Međimurske županije Josip Grivec, dekan Međimurskog veleučilišta Igor Klopotan i predsjednik Zajednice sportskih udruga i saveza Međimurske županije Mato Kljajić.

Grivec je naglasio kako značaj sporta i rekreacije zauzima veliki opseg u Međimurskoj županiji.

– To znači zdraviji i zadovoljniji život, a kad je čovjek zadovoljan sigurno je i kreativniji i daleko više pruža na svom radnom mjestu i u familiji. Ovo itekako puno znači za promociju sporta i rekreacije, kao i za zdravlje svih naših žitelja i Hrvatske općenito. Isto tako, to ima bitan utjecaj i na gospodarstvo, ima bitan utjecaj na turizam koji je također dio gospodarstva i zbog toga veseli što se osim poduzetnika zapravo sve strukture društva i institucija u Međimurju uključuju. Naše Veleučilište itekako vodi brigu o potrebama gospodarstva i nastoji svoje programe prilagoditi tome, kako bi se naši studenti naučili i bili spremni za tržište rada, a držim da je to itekako bitno – istaknuo je Grivec i čestitao svima koji sudjeluju u projektu, koja ga podržavaju i koji će se tek u njega uključiti.

Klopotan je izrazio zadovoljstvo otvaranjem mogućnosti da se međimursko veleučilište uključi projekt “Europska regija sporta 2022.”

– Mi ćemo i dalje, maksimalno motivirati naše studente kroz završne radove, kroz sezonska usklađivanja i kroz aktivnosti koje mogu uskladiti sa satovima nastave. Smatram da je to jedan od većih dometa naše društvene odgovornosti koju vraćamo na taj način – rekao je Klopotan.

Kljaić ističe kako je potisivanje ovog sporazuma, kao i sam dogovor oko istog velika stvar i doprinos radu, razvoju i životu općenito.

– Možemo napraviti jako puno zajedničkom suradnjom, a mislim da ne treba uopće spominjati koliko je sport važan za život svakog našeg stanovnika. Mi se u Međimurju volimo pohvaliti da živimo sportski i nismo bez razloga dobili ovo veliko priznanje. Sport daje doprinos općenito radu, razvoju i životu društva i mislim da će svi vaši studenti naići na dobru suradnju kod nas u zajednici. Kad pogledamo brojke, od dolazaka, noćenja, događanja, mislim da je sport jako bitan čimbenik u radu, životu i razvoju Međimurja, stoga me veseli ova suradnja – rekao je Kljaić.

Pročelnica Upravnog odjela za civilno društvo, ljudska prava i sport, Maja Odrčić Mikulić kaže kako ova titula omogućava osvjetljavanje organizacije sportskog sadržaja namijenjen stanovnicima Međimurja.

– Ovo je projekt dostupnosti sportskih sadržaja svim dobnim skupinama za stvaranje zdravih životnih navika i poticanje bavljenja sportom, rekreacije. Osim rekreativaca koji su u ovom projektu biti će i na razvoju profesionalnog sporta budući da Međimurska županija nudi sadržaj potreban za sportske prigode. Također, ulaganja u sport infrastrukture, promocije zdrave prehrane, uvođenje inovativnih programa u dječje vrtiće organizacija samo su neke aktivnosti koje će se provoditi. Suradnja s Međimurskim veleučilištem i uvođenje studenata u provedbu projekta, dodana je vrijednost gdje će inovativne ideje mladih ljudi doprinijeti razvoju sportskih sadržaja. U konačnici će to utjecati na turistički gospodarski razvoj Međimurske županije – rekla je Mikulić.

mčaržavec/www.sjever.hr
20.04.2021.

Input your search keywords and press Enter.