Now Reading:
Kolar potpisao ugovore o sanaciji 4 klizišta: Od 2014. do kraja 2020. godine sanirali smo 55 klizišta vrijednosti veće od 30 milijuna kuna!
Full Article 2 minutes read

Kolar potpisao ugovore o sanaciji 4 klizišta: Od 2014. do kraja 2020. godine sanirali smo 55 klizišta vrijednosti veće od 30 milijuna kuna!

Na održanom potpisivanju ugovora o sanaciji klizišta na području Krapinsko-zagorske županije između Hrvatskih voda i Krapinsko-zagorske županije te gradova i općina s njenog područja, župan Krapinsko-zagorske županije, Željko Kolar potpisao je ugovore o sanaciji 4 klizišta, ukupne vrijednosti 3,805 milijuna kuna.

– Mi smo na županijskim cestama od 2014. do kraja 2020. godine sanirali 55 klizišta kroz investicije vrijednosti veće od 30 milijuna kuna. Ovim su se projektom 2019. i 2020. godine uključile i Hrvatske vode te smo zajedno sa njima sanirali 10 klizišta vrijednosti 9,5 milijuna kuna. Svaka pomoć je dobrodošla i zahvaljujem Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja i Hrvatskim vodama na ovom projektu, koji će nam pomoći da u što kraćem roku riješimo što više klizišta na području naše županije – rekao je Kolar te naveo kako će Hrvatske vode preko ovog projekta sa 55% iznosa te Županijska uprava za ceste sa 45% sudjelovati u sanaciji po jednog klizišta na području Grada Donja Stubica te općina Krapinske TopliceKumrovec i Marija Bistrica.

Podsjetimo, u Krapini su potpisani 16,001 milijuna kuna vrijedni ugovori sa 19 čelnika jedinica lokalne samouprave s područja Krapinsko-zagorske županije. Generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković pojasnio je kako se odnos sufinanciranja između Hrvatskih voda i korisnika temelji na indeksu razvijenosti.

– Siromašnije općine plaćaju manje, a koje su boljeg stanja, nešto više. Prosječan iznos sufinanciranja na području Krapinsko-zagorske županije iznosi 60 posto od strane Hrvatskih voda – rekao je direktor Đuroković.

Državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja Mario Šiljeg istaknuo je kako je odaziv na ovaj projekt Hrvatskih voda u Krapinsko-zagorskoj županiji izvrstan.

Imamo odličnu suradnju s vama kao našim partnerima. Očekujem da ćemo u skorom vremenskom periodu sve one potrebe, koje Krapinsko-zagorska županija i gradovi i općine s njenog područja imaju, uspješno realizirati – rekao  je državni tajnik Šiljeg.

Klizišta su problem koji imamo kontinuirano i koji se kontinuirano pojavljuje, a ne može se predvidjeti gdje će se i na kojem mjestu pojaviti, s obzirom na samu konfiguraciju terena – rekao je ovom prilikom gradonačelnik Grada Krapina Zoran Gregurović te zahvalio Hrvatskim vodama što su Gradu bile dobar partner u proteklom razdoblju.

www.sjever.hr
20.04.2021.

Input your search keywords and press Enter.