Now Reading:
Grbin u Varaždinu: Dosta je izgovora, vrijeme je za promjene!
Full Article 4 minutes read

Grbin u Varaždinu: Dosta je izgovora, vrijeme je za promjene!

U utorak, 20. travnja na terasi Park boutique hotela u Varaždinu predstavljen je program “Odgovor za Varaždin” kandidata za gradonačelnika grada Varaždina dr. sc. Nevena Bosilja i njegovog tima. Predstavljanju su prisustvovali predsjednik SDPH i saborski zastupnik Peđa Grbin, podpredsjednik SDPH i saborski zastupnik Siniša Hajdaš Dončić te predsjednica Županijske organizacije SDPH i saborska zastupnica Barbara Antolić Vupora.

Grbin je svoje obraćanje započeo naglašavanjem problema zvanog “izgovori” zbog kojih nedostaje konkretnih odgovora na važna pitanja koja muče građane.

– Prečesto slušam obrazloženja na pitanja zašto se u Varaždinu ne može zbrinuti balirani ocat? Zašto se u Varaždinu ne može riješiti problem kućanske rampe koji dijeli grad na dva dijela? Slušam samo izgovore, slušam izgovore na pitanje zašto se ne može riješiti pitanje parkiranja? Ja mislim i ne govorim samo u svoje ime, nego govorim i u ime većine građana cijeloga Varaždina, ali isto tako i Hrvatske, da nam je izgovora dosta. Dosta je toga da se oni koji obnašaju vlast, oni koje smo birali, pravdaju zašto se nešto ne može napraviti. Mislim da nama danas trebaju jasni odgovori kako će se, ali više od toga kada će se nešto napraviti – rekao je Grbin i istaknuo kako Varaždin ima čovjeka koji ne samo da odgovara na ta pitanja već svoje odgovore širi i pokazuje na svome radnome mjestu, u kvizovima, u znanstvenoj karijeri.

Čovjek čega god se dotakne daje ispravne i najbolje odgovore. Ja bih rekao da čovjek koji ne da daje najbolje odgovore za Varaždin, nego čovjek koji je sa svim problemima koje Varaždin danas ima jedini odgovor za Varaždin, Neven Bosilj – poručio je Grbin.

Bosilj je istaknuo kako su protekle četiri godine bile orijentirane na učenje o Varaždinu i slušanju građana što je rezultiralo naumom za preuzimanjem odgovornosti za Grad Varaždin.

– Grad Varaždin nije samo proračun od nekih 470 milijuna kuna ove godine, Grad Varaždin upravlja sa 14 trgovačkih društava, upravlja s 12 javnih ustanova. Nije jednostavno upravljati s takvom složenom cjelinom. Osnovni dijelovi ovog programa su četiri cjeline. Prva cjelina je Grad mladih i poduzetnika i u njoj postavljamo 10 pitanja na koja dajemo 10 odgovora. Mladi su ti koji će od vrtića pa dok se ne zaposle dobivati određene beneficije i subvencije jer samo njihovim radom i plaćanjem njihovih poreza moći će se isplaćivati uskrsnice i božićnice umirovljenicima i moći ćemo razvijati dalje ovaj grad – rekao je Bosilj i istaknuo drugu cjelinu koja pokriva područja komunalne i prometne infrastrukture.

– U toj smo cjelini dali odgovore na 12 pitanja koja su ključna pitanja u ovom gradu. Od pitanja bala preko pitanja kućanske rampe. Zbog čega su bale bitne? One nam imobiliziraju jedino gospodarski vrijedno zemljište. Imamo preko 69 zemljišta koje smo ponovo morali otkupljivati jer je sadašnji gradonačelnik dva puta to zemljište imobilizirao. Na tom zemljištu imamo 77 parcela na kojima će se razviti buduće gospodarstvo Varaždina – rekao je Bosilj i istaknuo treću komponentu koja pokriva zeleni i održivi razvoj zbog čega će se postaviti uređaji za mjerenje zraka, orijentacija će se usmjeriti prema dravskoj šumi, uređenju parkova i groblja.

Četvrta cjelina je Varaždin po mjeri svakog čovjeka. Tu se nalaze točke za naše umirovljenike kako da im olakšamo njihovu starost. Tu je kultura koja je bitna ovom gradu, jer Varaždin je grad kulture. Tu je i sport, dječji sport i tu se nalaze pitanja i odgovori vezana uz rekreativno bavljenje sportom – naveo je Bosilj.

mčaržavec/www.sjever.hr
20.04.2021.

Input your search keywords and press Enter.