Now Reading:
Gradonačelnik Gregurović i generalni direktor Hrvatskih voda Đuroković potpisali ugovor za sanaciju klizišta vrijedan 2,6 milijuna kuna
Full Article 3 minutes read

Gradonačelnik Gregurović i generalni direktor Hrvatskih voda Đuroković potpisali ugovor za sanaciju klizišta vrijedan 2,6 milijuna kuna

Uz pomoć Hrvatskih voda Grad Krapina uskoro će sanirati klizišta u Crkvenoj ulici te naselju Vidovec Krapinski, zaseok Haramini. Ugovor vrijedan 2,6 milijuna kuna, od čega Hrvatske vode i Grad Krapina svaki osiguravaju po 1,3 milijuna kuna, u utorak su u Krapini potpisali generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković i gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović.

On je izrazio zadovoljstvo što je upravo zahvaljujući Vladi RH-a prepoznat ovaj veliki problem kako za Grad Krapinu tako i veliki broj gradova i općina u Krapinsko-zagorskoj županiji.

-Problem klizišta nije kratkotrajan, već doista dugotrajan i kontinuirano se javlja kroz godine. Kroz ove programe koji su osmišljeni efikasno se pomaže jedinicama lokalne samouprave, kao i Županiji te Županijskoj upravi za ceste da se ti problemi lakše riješe. Moramo priznati da naše fiskalne mogućnosti, mogućnosti naših proračuna, nisu toliko jake da bi mogli sami rješavati ono što nam se kontinuirano kroz vrijeme pojavljuje – izjavio je Gregurović te izrazio zadovoljstvo suradnjom sa Hrvatskim vodama. Prema njegovim riječima suradnja nije odlična samo po pitanju sanacije klizišta već i na drugim projektima.

Đuroković se složio s gradonačelnikom Krapine u ocjeni da je Vlada RH-a uložila veliki trud da olakša Krapinsko-zagorskoj županiji uređivanje prometnice koje su, kazao je, na neki način ugrožene djelovanjem vode. Istaknuo je da su gradovi i općine u županiji spremno dočekale ovaj program što je bio i slučaj sa samim Gradom Krapina.

Ugovor za sanaciju klizišta na području Grada Krapine jedan je od 24 potpisana u utorak u Krapini. Naime, Hrvatske vode ove su godine za sanaciju klizišta na području Krapinsko-zagorske županije osigurale ukupno 16,067 milijuna kuna, za nerazvrstane i županijske ceste. Ta sredstva planiraju se u 2021. godini kroz 28 ugovora, od kojih su četiri već potpisana. U utorak su potpisana preostala 24 ugovora za sufinanciranje sanacije klizišta ukupne vrijednosti 20,356 milijuna kuna.

Inače, zahvaljujući Vladi RH-a ovaj se program sufinanciranja klizišta provodi od 2019. godine. Na području Krapinsko-zagorske županije te je godine sanirano 30 klizišta, a Hrvatske su vode uložile 11,569 milijuna kuna. U 2020. sanirana su 33 klizišta, vrijednosti 22,8 milijuna kuna, pri čemu je sufinanciranje Hrvatskih voda iznosilo 14,567 milijuna kuna.

Na području Krapinsko-zagorske županije u razdoblju od 2017. do 2021. godine Hrvatske su vode realizirale plan upravljanja vodama u iznosu od 193,3 milijuna kuna, dok su u istom razdoblju na području županije ostvarile prihode od 189,4 milijuna kuna.

www.sjever.hr
20.04.2021.

Input your search keywords and press Enter.