Now Reading:
Uskoro kreće izgradnja sunčane elektrane u gospodarskoj zoni Poznanovec
Full Article 1 minutes read

Uskoro kreće izgradnja sunčane elektrane u gospodarskoj zoni Poznanovec

Općina Bedekovčina je u travnju 2019. godine, povodom objavljenog javnog poziva, dostavila pismo namjere HEP-u s podacima predložene lokacije za izgradnju sunčane elektrane na području Gospodarske zone Poznanovec.

HEP-u je s cijelog područja Republike Hrvatske dostavljeno 48 pisama namjere gradova i općina koje su zainteresirane za razvoja sunčanih elektrana na svom području. Nakon provedenih analiza, 15-ak lokacija pokazalo je ozbiljan potencijal za razvoj projekta, među kojima je i Općina Bedekovčina, kao jedina jedinica lokalne samouprave s područja Krapinsko – zagorske županije.

Nakon potpisivanja Sporazuma o suradnji na razvoju projekata obnovljivih izvora energije (sunčane elektrane), Općina Bedekovčina krenula je u izradu projektne dokumentacije za potrebe ishođenja građevinske dozvole.

HEP snosi sve troškove razvoja projekta, uključujući i izradu projektno – tehničke dokumentacije. Nakon izrade projektno-tehničke dokumentacije HEP će od Općine otkupiti zemljište u Gospodarskoj zoni Poznanovec te započeti realizaciju predmetnog projekta, što je veliki iskorak za Općinu kako zbog prihoda od kupnje zemljišta, tako i zbog važnosti stavljanja u funkciju Gospodarsku zonu Poznanovec.

www.sjever.hr
18.04.2021.

Input your search keywords and press Enter.