Now Reading:
Aktualni župan Darko Koren najavio utrku za novi mandat, podržao ga HDZ
Full Article 3 minutes read

Aktualni župan Darko Koren najavio utrku za novi mandat, podržao ga HDZ

Na dan kada je i Vlada Republike Hrvatske raspisala lokalne izbore koji će se održati 16. svibnja, aktualni župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren najavio je utrku za novi mandat na listi Mreže nezavisnih lista uz podršku HDZ-a. Kandidat za dožupana bit će šef koprivničkog HDZ-a, sadašnji dožupan Ratimir Ljubić.

-Imamo puno iskustva u ovakvim predstavljanjima, jer nam je ovo već sada četvrti puta da zajedno izlazimo u ovom sastavu na izbore. Govorim naravno o suradnji HDZ-a i Mreže nezavisnih lista. Moj zamjenik Radimir Ljubić je i u sljedećem mandatu prihvatio taj izazov kandidature za zamjenika župana – započeo je predstavljanje svoje kandidature aktualni župan Koren uz potpis sporazuma o suradnji kojim je dogovoreno da na izbore za županijsku skupštinu Mreža nezavisnih lista i HDZ izlaze sa odvojenim listama, jednako kao i prije 4 godine.

No, na zajedničkoj listi naći će se HSU i HNS koji su pristupili platformi Mreže nezavisnih lista, a to će im, nada se Koren omogućiti pobjedu na predstojećim lokalnim izborima, kako za župana i zamjenika tako i za županijsku skupštinu.

Koren također ističe kako je kvalitetna i kvalificirana većina u županijskoj skupštini neophodna za normalno funkcioniranje izvršne vlasti te smatra ovaj sastav garancijom uspjeha.

-Naša vrata nisu nikome zatvorena, prihvatit ćemo sve one koji nam se žele pridružiti, nećemo voditi negativnu kampanju jer za to nemamo potrebu. Živimo u razdoblju koje je samo po sebi negativno, a imamo pravo radovati se svim uspjesima unatoč vremenu u kojem živimo – tvrdi Koren, uvjeren kako će uz listu HDZ-a polučiti rezultat na izborima koji će Županijskoj skupštini omogućiti nesmetan rad.

Uz to, dodaje kako žele tolerantnu županiju u kojoj se radi i iza koje stoje rezultati onih koji ju vode, a ne prostor kontaminiran netrpeljivošću, svađom i negativnošću jer toga, kako kaže, ima dovoljno i bez politike.

Zadovoljan suradnjom sa županom Korenom podršku mu je pružio kolega Darko Sobota, saborski zastupnik i predsjednik ŽO HDZ-a Koprivničko-križevačke županije.

-To je suradnja koja se manifestirala zadnje četiri godine i koja će se manifestirati u narednom periodu. HDZ će kao i dosad nastupiti sa svojom samostalno listom. Očekujem da ćemo ponoviti rezultate i po kandidatima za župana i zamjenika Darka Korena i Ratimira Ljubića, ali isto tako očekujemo da ćemo zadržati povjerenje građana jedinicama lokalne samouprave kada govorimo o općinama na području Koprivničko-križevačke županije. To su ljudi koji su se pokazali u svome radu, koji su po nekoliko mandata na funkcijama što je garancija ravnomjernog razvoja Županije – rekao je Sobota, siguran u pozitivan ishod na predstojećim izborima, te najavio kako će HDZ slijedećeg tjedna predstaviti neke nove kandidate za općine i gradove.

abrkic/sjever.hr
14.04.2021.

Input your search keywords and press Enter.