Now Reading:
TJEDNA PROGNOZA Ništa od proljeća – stiže osjetno zahlađenje, obilna kiša, pa čak i snijeg!
Full Article 3 minutes read

TJEDNA PROGNOZA Ništa od proljeća – stiže osjetno zahlađenje, obilna kiša, pa čak i snijeg!

kiša

Gdje je nestalo proljeće, pitat će se mnogi ovoga tjedna i to s pravom jer ono što nam najavljuju prognostičari „ne miriše na dobro”!

Još danas bit će kako-tako, a od sutra nas očekuje jača promjena vremena – osjetan pad temperature, obilna kiša, ali i snijeg.

Hrvatska danas

U većini predjela danas će biti djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku, najavljuju iz DHMZ-a. Oblačno mjestimice s kišom ili pljuskovima bit će na sjevernom Jadranu i u gorju, a poslijepodne i navečer i u drugdje.
Puhat će umjeren jugozapadni vjetar, lokalno na udare i jak, a Jadranu umjereno do jako jugo, prema otvorenom moru na udare i olujno. Krajem dana u Podravini i Međimurju vjetar u okretanju na jak sjeverni i sjeveroistočni.
Najniža jutarnja temperatura zraka od 5 do 9, na Jadranu od 10 do 13, a najviša dnevna većinom između 15 i 20 °C.

Vrijeme narednih dana

U unutrašnjosti u utorak oblačno s kišom, u gorju snijegom uz stvaranje novog snježnog pokrivača. Puhat će umjeren do vrlo jak sjeveroistočni vjetar.
U srijedu još mjestimice kiša, a u gorju snijeg.
U četvrtak još pokoji pljusak, uglavnom na istoku.

Jutra prohladna, a u četvrtak ujutro ponegdje i mraz, osobito u gorju. Danju poprilično svježe za ovaj dio godine. Temperatura će pasti i za 10-ak stupnjeva u odnosu na današnju.

Na Jadranu u utorak oblačno s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Ponegdje i obilnija oborina. Uz pad temperature zraka podno Velebita može biti i snijega nošenog vjetrom. U srijedu još pljuskovi mjestimice uglavnom u Dalmaciji, a u četvrtak barem djelomice sunčano. U utorak na sjevernom dijelu jaka bura s olujnim, podno Velebita i orkanskim udarima, dok će u Dalmaciji puhati jako i olujno jugo. U srijedu vrlo jak sjeverni vjetar i bura, a u četvrtak slaba do umjerena bura, na otvorenom moru mjestimice jak sjeverozapadnjak. U utorak jutro još razmjerno toplo, a zatim svježe. Danju temperatura zraka uglavnom od 11 do 14 °C.

Biometeorološka prognoza za ponedjeljak

Biometeorološke prilike će se pogoršavati tijekom dana, pa do večeri može doći do jačanja tegoba kod meteoropata i kroničnih bolesnika. Zbog izražene južine i porasta temperature, mnogi se meteoropati mogu žaliti na umor, razdražljivost, slabiju koncentraciju. Jačanje tegoba moguće je i kod kroničnih bolesnika, a u noći na utorak mnogi se mogu žaliti na lošiji san.

a. kučić/sjever.hr/dhmz
12.04.2021.

Input your search keywords and press Enter.