Now Reading:
Grad Ludbreg i ove godine dio europske akcije masovnog čišćenja i uklanjanja otpada
Full Article 2 minutes read

Grad Ludbreg i ove godine dio europske akcije masovnog čišćenja i uklanjanja otpada

Grad Ludbreg i ove godine uključit će se u najveću ekološku kampanju u Hrvatskoj – Zelena čistka – jedan dan za čisti okoliš, koja se provodi u sklopu europske akcije “World clean up day” a čiji je glavni cilj da se građani i udruge masovno uključe u akciju čišćenja i uklanjanja otpada iz prirode kao i podizanje razine svijesti o čistom okolišu.

Ove godine se globalna akcija čišćenja prirode planira u rujnu, no potaknuti iskustvima prijašnjih godina, Grad Ludbreg će istu održati u travnju kada još vegetacija nije nabujala.

Čist okoliš je pravo i obveza svih nas. Jedino biće koje stvara otpad je čovjek, a njegovo neodgovorno ponašanje dovest će u pitanje opstanak svih. Uključimo li se svi u kampanju za čisti okoliš, omogućit ćemo bolju budućnost i nama i budućim generacijama.

Ovim vas iz Grada Ludbrega pozivaju da se pridružite i uključite u kampanju za čist okoliš, kako bismo zajedno učinili naš životni prostor ljepšim i ugodnijim, na dobrobit svih građana našega Grada.

-Obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju, nećemo se kao obično okupiti na jednom mjestu već ćemo pojedinačno i u manjim skupinama otići počistiti eventualna divlja odlagališta, odnosno dijelove za koje znamo da su puni smeća – pojašnjavaju u Gradu Ludbregu.

Središnja akcija Zelene čistke ove će se godine provesti 10. travnja 2021. godine (subota) od 9 do 13 h, kada svatko može postati volonter, odvojiti par sati svog vremena, doći na najbliži punkt i pomoći u zbrinjavanju otpada.

www.sjever.hr
8.4.2021.

Input your search keywords and press Enter.