Now Reading:
Direktor uspješne međimurske tvrtke Tehnix: Spas za cijelu naciju leži u radu
Full Article 2 minutes read

Direktor uspješne međimurske tvrtke Tehnix: Spas za cijelu naciju leži u radu

Tvrtka Tehnix iz Donjeg Kraljevca jedna je od europskih lidera u području ekoindustrije. Bavi se razvojem i proizvodnjom strojeva i opreme za okoliš te gospodarenje otpadom.

Ova je međimurska tvrtka uspješno poslovanje nastavila i u koronakrizi, a direktor Đuro Horvat izlaz iz ove teške situacije za mnoge poduzetnike vidi u jednom jednostavnom segmentu:

– Ja mislim da se moramo okrenuti radu, poslu, poštenju i da je to zapravo spas za cijelu naciju.

Korona nije nanijela štete poslovanju Tehnixa. Prošle su godine imali rast prihoda od gotovo 20 posto, a u nekoliko mjeseci ove godine 30 posto. Osim toga, u 2020. zaposlili su 70 novih djelatnika, a tijekom tri mjeseca ove godine njih 20.

– Veselimo se budućnosti, bez obzira na ova teška vremena, ali mi moramo svojim radom dokazati da smo jači od krize, da imamo optimizma, da čekamo da korona prođe i da idemo svi razvijat programe – kazao je Horvat.

tehnix

Ističe kako kompanija Tehnix ima više od 500 zaposlenih, preko 60 milijuna eura ukupnog prihoda te pregršt razvojnog potencijala.

– Imamo dobre programe i želimo da ljudi koji su struke koju mi trebamo, a to je metaloprerađivačka industrija, specijalisti za hidrauliku, da doista nađu svoje radno mjesto s dobrim standardom, dobrim programima koje smo mi spremni osigurati da zajedno razvijamo bolju budućnost – poručuje direktor Tehnixa.

S obzirom da je središte kompanije u malom međimurskom mjestu, Donjem Kraljevcu, Horvat kaže kako radnici stižu iz raznih krajeva diljem Međimurja, ali i iz Varaždina, Koprivnice, Ludbrega

– Mi smo u Međimurju ulagali u srednjoškolsko obrazovanje, imamo 800 učenika u strukovnoj školi. Mi to podržavamo i ne bojimo se budućnosti. Tržište nam nije daleko, iz Donjeg Kraljevca do Munchena je svega 600 kilometara. Imamo mogućnosti da zajedno prepoznajemo prilike, šanse, da zaposlimo ljude, dobro ih platimo i omogućimo im da sa svojim obiteljima ovdje grade sretnu budućnost – zaključuje Đuro Horvat.

m.furlan / www.sjever.hr

04.04.2021.

Input your search keywords and press Enter.