Now Reading:
VIKEND PROGNOZA Evo kakvo nas vrijeme očekuje
Full Article 2 minutes read

VIKEND PROGNOZA Evo kakvo nas vrijeme očekuje

Pred nam je sunčan dan uz ponegdje moguću kišu i umjeren vjetar uz pogoršavanje biometeoroloških prilika, piše DHMZ.

Djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku, a na sjevernom dijelu Jadrana ponegdje pretežno oblačno. Povremena kiša već ujutro i prijepodne mjestimice na sjevernom Jadranu i u gorju, a kasno poslijepodne, navečer i u noći na nedjelju u većini krajeva. U Dalmaciji će se zadržati suho. Vjetar većinom umjeren, na udare lokalno i vrlo jak jugozapadni i južni, a na Jadranu i jugo. Potkraj dana na sjeveru zemlje zapuhat će umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Najniža jutarnja temperatura zraka od 3 do 7, a na Jadranu od 8 do 10 °C. Najviša dnevna uglavnom između 15 i 19 °C, a u gorju malo niža.

Biometeorološke prilike će se pogoršavati tijekom dana, najprije na zapadu zemlje, a do kraja dana i u cijeloj zemlji. Uz jugozapadni vjetar, na Jadranu jugo, porast naoblake i dnevne temperature zraka, meteoropati mogu biti razdražljivi i patiti od glavobolje. Tegobe od kojih inače pate kronični bolesnici mogu jačati prema kraju dana, a moguće su i poteškoće sa snom u noći na nedjelju.

U unutrašnjosti u nedjelju ujutro i prijepodne još dosta oblaka, a kiša tek ponegdje, uglavnom u gorju. Od sredine dana u mnogim predjelima barem djelomice sunčano. Zatim pretežno sunčano, u ponedjeljak ujutro lokalno uz kratkotrajnu maglu. Vjetar uglavnom slab, samo u nedjelju povremeno umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Jutra početkom tjedna hladna. Danju u nedjelju razmjerno svježe, a zatim ugodno toplo. Na Jadranu će prevladavati sunčano. Samo će još u nedjelju u prvom dijelu dana na sjevernom dijelu uz više oblaka biti malo kiše. U nedjelju na sjeveru umjerena bura, a u Dalmaciji jugo i jugozapadnjak. Zatim će do kraja razdoblja puhati slab do umjeren sjeverozapadnjak. Jutra razmjerno svježa, a danju nakon nedjelje osjetno toplije.

www.sjever.hr/DHMZ
26.3.2021.

Input your search keywords and press Enter.