Now Reading:
Na Cestici se gradi a Prelog uskoro kreće s gradnjom POS stanova!
Full Article 2 minutes read

Na Cestici se gradi a Prelog uskoro kreće s gradnjom POS stanova!

U Ministarstvu prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine naglašavaju i kako je ‘izgradnja stanova po programu POS-a već davno prepoznat program stambenog zbrinjavanja mladih obitelji, koje za manju cijenu kvadrata od tržišne dobivaju sigurnost i kvalitetu gradnje doma’.

Program POS-a pokrenut je s ciljem da se građanima Republike Hrvatske omogući rješavanje stambenog pitanja po uvjetima znatno povoljnijima od tržnih, a izmjenama zakona u 2019. godini dodatno je omogućeno i rješavanje stambenog pitanja kupnjom stanova na slobodnom tržištu te je omogućena izgradnja i kupnja stanova kako bi se zadržao, odnosno privukao deficitarni kadar u javnim službama, naročito u nerazvijenim područjima i na otocima. Također, uvedeno je sprječavanje zloupotrebe javnih sredstava u korištenju stanova uvođenjem zabrane davanja u najam ili prodaje takvih stanova – navode u ovom ministarstvu.

U resornom ministarstvu i APN-u doznajemo kako je dosad u Hrvatskoj izgrađeno ukupno 8356 POS-ovih stanova u 260 objekata u 80 jedinica lokalne samouprave. Od tog broja APN je izgradio ukupno 7385 stanova, od toga najviše, 2953, u Gradu Zagrebu.

Trenutno su u fazi izgradnje i pripremi prodaje ukupno 353 stana na sljedećim lokacijama: Biograd na Moru (36 stanova), Belišće (24 stana), Cestica (6 stanova), Vis (22 stana), Lovran (30 stanova), Kraljevica (8 stanova), Šibenik Bioci (127 stanova) i Zadar Crvene kuće (100).

U fazi pripreme su i sljedeće lokacije: Bol, Baška, Rovinj, Solin, Umag, Vrsar, Split Sirobuja, Šolta, Kutina, Osijek, Prelog, Novalja, Našice te Trogir.

www.sjever.hr 27.03.2021.

Input your search keywords and press Enter.