Now Reading:
VREMENSKA PROGNOZA Pred nama je topao proljetni dan, no za vikend očekujte kišu
Full Article 2 minutes read

VREMENSKA PROGNOZA Pred nama je topao proljetni dan, no za vikend očekujte kišu

Današnji dan sunčan uz slab vjetar i umjerenu naoblaku, temperature se penju i do 20°C, stoga uz sunčane naočale pri ruci imajte i kišobran. Za vikend moguće jačanje naoblake, piše DHMZ.

Većinom sunčano, povremeno s umjerenom naoblakom, ujutro u unutrašnjosti moguće s mjestimičnom kratkotrajnom maglom. Poslijepodne ponegdje u Lici uz lokalno umjeren i jak razvoj oblaka mala vjerojatnost za kratkotrajnu kišu. Vjetar uglavnom slab, od sredine dana mjestimice umjeren jugozapadni i južni, a na Jadranu i jugo, samo ujutro još ponegdje bura. Najniža jutarnja temperatura između -1 i 4, na Jadranu od 3 do 8 °C. Najviša dnevna uglavnom između 15 i 20 °C.

Biometeorološke prilike će u prvom dijelu dana biti povoljnije nego kasnije tijekom dana. Uz porast temperature zraka i jačanje vjetra južnog smjera, kod meteoropata se može javiti umor, slabija koncentracija i glavobolja. U noći na subotu mogu se pojačati tegobe od kojih inače pate kronični bolesnici. Tegobe će biti slabijeg intenziteta u unutrašnjosti zemlje.

U subotu postupno jače naoblačenje s kišom moguće prijepodne na sjevernom Jadranu i u gorju, a posebno u drugom dijelu dana. Glavnina kiše u većini predjela navečer i u noći, samo će se prema jugu zadržati suho. U najvišem gorju Gorskog kotara mogući su susnježica i snijeg.

U nedjelju prema kraju dana razvedravanje, a kiše još može biti uglavnom ujutro. U ponedjeljak pretežno sunčano, ujutro moguće s kratkotrajnom maglom. Puhat će u subotu slab i umjeren jugozapadni vjetar i jugo, na udare mjestimice moguće jaki. U noći na nedjelju na moru prolazno bura, zatim danju ponovno jugo, a početkom tjedna zapadni i sjeverozapadni vjetar. Na Jadranu relativno toplo, u unutrašnjosti u nedjelju prolazno zahladnjenje, a u ponedjeljak zamjetan porast temperature.

www.sjever.hr/DHMZ
26.3.2021.

Input your search keywords and press Enter.