Now Reading:
VREMENSKA PROGNOZA Pred nama je lijep sunčan dan, za vikend naoblaka
Full Article 2 minutes read

VREMENSKA PROGNOZA Pred nama je lijep sunčan dan, za vikend naoblaka

U četvrtak pretežno sunčano uz slabljenje vjetra. Temperatura će rasti do 16 stupnjeva, piše DHMZ.

Pretežno sunčano, u unutrašnjosti uz povremeno više oblaka, osobito na istoku. Vjetar uglavnom slab. Na Jadranu slaba i umjerena bura i sjeverni vjetar, a poslijepodne sjeverozapadni, uz obalu jugozapadni vjetar. Najniža temperatura zraka uglavnom od -1 do 4, na Jadranu od 4 do 8, a najviša dnevna od 11 do 16 °C.

Biometeorološke prilike će na području većeg dijela zemlje biti razmjerno nepovoljne. Uz promjenljivo i ponegdje još uvijek vjetrovito vrijeme meteoropati se mogu žaliti na bolove na mjestima ranijih ozljeda i glavobolju, a pojačane tegobe mogu osjećati i bolesnici s bolestima krvožilnog sustava. Na Jadranu će biti sunčanije, što može biti poticajno za meteoropate. I dalje upozoravamo na zaštitu od vjetra.

U petak pretežno sunčano uz slab do umjeren jugozapadni i južni vjetar, na Jadranu će zapuhati i jugo. U subotu porast naoblake, mjestimice s kišom na sjevernom Jadranu i u gorju, a poneki je pljusak moguć i u središnjim predjelima. Krajem dana i u noći na nedjelju kiša je izgledna u većini područja. Jugo i jugozapadnjak će pojačati pa su mogući i jaki udari. U nedjelju postupni prestanak oborine i barem djelomice sunčano, a na Jadranu će puhati slabo do umjereno jugo. U nedjelju na kopnu manje toplo.

www.sjever.hr/DHMZ
25.3.2021.

Input your search keywords and press Enter.